Algı operasyonu bu kez Independent ve Financial Times gazetelerinden yürütüldü.

İngiliz, Financial Times ve Independent gazeteleri Suruç'taki terör saldırısıyla ilgiliTürkiye Cumhuriyeti'ni hedef gösteren makalelere yer verdi. DAEŞ terör örgütünü Türkiye ile bağlantılı göstermeye çalışıp algı operasyonu yürüten İngiliz basını, herhangi bir kanıt göstermeksizin yorum ve görüşe dayalı haberlerinde Türkiye'yi hedef alıyor.

AYNI İSİMLER BENZER İDDİALAR

Independent Gazetesi'nin 'kehanetleriyle' tanınan Ortadoğu uzmanı Patrick Cockburn dün kaleme aldığı yazısında, Türkiye'nin yanlış taktik seçtiğini bu nedenle Suriye'deki şiddetin bir parçası olacağını öne sürdü. Cockburn yazısında, "Türkiye'de siyasi gündemin giderek artan oranda ülkenin Suriye savaşına dahil olmasını belirlediği" yorumunda bulundu. Cockburn Türkiye'yi Afgan savaşındaki Pakistan'a benzeterek, 'roller değişmiyor' ifadelerini kullandı.

ALGI OLUŞTURMA ÇABASI

FInancial Times Gazetesi'nin uluslararası ilişkiler editörü David Gardner da yazısında Suruç saldırısını ele aldı. Gardner eleştirinin boyunu bir adım daha ileri götürerek hiçbir kanıt sunmaksızın, Türkiye'nin DAEŞ ile birlikte hareket ettiğini iddia ederek, "IŞİD'in katliamının, Türkiye'nin cihatçılara yaklaşımındaki muğlaklığı teşhir ettiği" ifadelerini kullanıyor. Gardner, saldırı sonrası Türkiye'nin takındığı tutum ve güvenlik güçlerinin DAEŞ operasyonlarına hiç yer vermediği yazısında Türkiye'yi 'teröre destek vermekle' suçluyor.