Kıbrıs Rum yönetiminde en büyük gazetelerden Simerini, muhtaç halka destek vermek amacıyla süt ve ekmek promosyonuna başladı. Gazete, birinci sayfasından yayınladığı kuponla, 30 Euro üzerinde alışveriş yapana bir litre süt ve bir ekmek bedava veriyor. Simerini gazetesi, kuponla süt ve ekmek promosyonu anlaşma imzaladığı ülkenin en yaygın süpermarket ağı aracılığıyla yapıyor.
İFLASLAR HIZLA ARTIYOR

Hürriyet'ten Ömer Bilge'nin haberine göre; Güney Kıbrıs'taki işsizlik rakamları da sürekli güncelleniyor. Son verilere göre, 2014'te Kıbrıs Rum yönetiminde işsizlik oranı yüzde 20'yi aşacak. 24 yaşa kadar olan gençler arasındaki işsizlik oranı yüzde 44'e ulaştı. Hane halkının yüzde 95'inin gelirinde yüzde 27 ile 90 arasında bir daralma yaşandı.
10 MİLYAR EURO KREDİ

Yaklaşık bir milyon nüfuslu güney Kıbrıs'ta Yunanistan krizinden etkilenen bankalarının batması sonucu 2011 yılından bu yana 6 bin 246 işyeri kapandı. 2014'te de iflasların devam etmesi bekleniyor. Kıbrıs Rum yönetimi yılbaşında AB istikrar mekanizmasına alınmıştı. AB ve IMF, 10 milyar Euro kredi karşılığında sıkı bir kemer sıkma programı uyguluyor. Bankalardaki mevduatların büyük bir bölümü tıraşlanırken, kamu kuruluşlarının da özelleştirilmesi hedefleniyor.