Paralel yapının en tepe noktası olan Başyüceler Şurası’na yönelik operasyonda, Fetullah Gülen’in haklarında gözaltı karar olan önemli adamlarının firarda olduğu ortaya çıkmıştı. İlahiyatçı kimlikleriyle tanınan bu yapı, örgütün Türkiye ve dünyadaki yaklaşık 70 milyar dolarını yönetiyor. 


VEKALETEN İSİMLER VAR 

12 kişiden oluşan kurul üyeleri ayda bir kez STV binasında veya Çamlıca’da bir Kur’an kursunda toplanıyorlar. Kurul yılda 1 kez ise Pensilvanya’ya giderek Gülen’le toplantı yapıyor. ABD’ye giriş izni olmayanların yerine de vekaleten başka bir isim gönderiliyor. 

BEYİN TAKIMI FİRARDA 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe yapmaya kalkışan paralel yapının tepe noktasına yönelik 10 ilde operasyon düzenlemiş, 73 yönetici hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Bu isimlerden 68’inin yurt dışına kaçtığı tespit edilmiş, sadece 5 kişi gözaltına alınmıştı. Peki bu yöneticiler kimdi? AKŞAM paralel örgütün beyin takımının detaylarına ulaştı. 

GÜLEN’İN EN YAKINLARI 

Hakkında gözaltı kararı verilen isimler arasında paralel yapının en tepesi olan 12 kişilik Başyüceler Şurası ve Gülen’in özel ekibinden isimler vardı. Prof.Dr. Suat Yıldırım, İlhan İşbilen, Mustafa Özcan, İsmail Büyükçelebi, Şerif Ali Tekalan, Ahmet Kurucan, Cemal Türk Cevdet Türkyolu gibi isimler Fetullah Gülen’in en yakınında yer alan paralel yapı üyeleriydi. 

Firarilerin çoğu ABD'ye kaçmış

- Mustafa Özcan: Gülen’in veliahtı. Mali işler ondan soruluyor. ABD’de 
- Suat Yıldırım: Firari ilahiyatçı Yıldırım, şuranın beyin takımlarından. 
- Şerif Ali Tekalan: Şura’nın etkin isimlerinden biri. Paris’te 
- İlhan İşbilen: Yakalandı. Şuranın önde gelen isimlerinden. 
- İsmail Büyükçelebi: Örgütün ‘Büyük Abi’si. ABD’de 
- Cevdet Türkyolu: FETÖ'nün imamı. ABD’de 
- Ahmet Kurucan: Zaman yazarı, ABD’ye firar etti. 
- Cemal Türk: İlahiyatçı, firari isimlerden biri. 

ŞURANIN BAŞI MUSTAFA ÖZCAN 

Finans şurasının başında firari Mustafa Özcan bulunuyor. Özcan, örgütün Gülen’den sonraki iki numarası. Özcan paralel örgütün bütün mali yetkilerini elinde tutuyor. Kaynak aktarımı ve harcamaları o yönetiyor. Yine Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan, ilahiyatçı Prof.Dr. Suat Yıldırım ve eski milletvekili İlhan İşbilen de şuranın beyin takımı. 

ÖZEL EKİP DEŞİFRE OLDU 

Operasyonda FETÖ’nü özel ekibi de deşifre oldu. Bu ekip, 5 kişiden oluşuyor. “Mahrem Hizmetler Sınıfı İmamı” Cevdet Türkyolu, bu ekibin başında bulunan isim. Yine Gülen'in gözdeleri Zaman gazetesi yazarı Ahmet Kurucan ve Cemal Türk hakkında da gözaltı kararı var.