Başbakan Erdoğan, özetle şunları söyledi: Kardeşim 6 yılda bitireceksin bitir, 7 yıl, 8 yıl, 10 yıl... Böyle bir şey mümkün mü...Öğrenci öğrenciliğini bilecek. Artık hedef koyuyoruz. Onun yasasını hazırlıyoruz. 6 yıl, 7 yıl. Bitirdin bitirdin. Bitiremedin güle güle... Ne yazık ki, bir çok terör olayına karışan kişiler bu tür aflardan yararlanmak suretiyle okullarımıza zarar veriyor.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
-On yıllar boyunca bu ülkede, Gürcü demek, Roman demek yasaklandı. Türkiye dağılır parçalanır dediler, 11 yıldır herkes düşüncesini fikrini beyan ediyor, bölündük mü parçalandık mı,
-Gençlerin ağızından küfürler çıkıyor, Fikrine güvenen fikir özgürlüğünden korkmaz, inancına güvenen inaç özgürlüğünden korkmaz. 
-10 yıllar boyunca ülkenin insanını gericilik, irtica bölücülük diyerek en temel haklarından kopardılar.
-Bugün Türkiye'de öğrenciler özgürce Kur'an-ı okuyor, Peygamberimizin hayatını okuyor. Katsayı getirdiler, katsayıyı kaldırdık bölündük mü, başörtülü kızlarımızı okullarımızın kapısından geri çevirdiler, şimdi okullara rahatlıkla gidiyorlar, ne oldu dinamitmi oldular, ne için bu kadar çekinip korktunuz,
-Devletin kurumlarında başörtülü başıaçık beraberce çalışmaya başladılar bölündük mü, devletin olması gerekeren yere getirdik, demokrasi bu. Ama demokrasiyi kendileri müsade ettikleri kadar düşündürdüler.
- Meclis'i artık sadece siz görevlendirir sadece siz görevden alırsınız.
-30 Mart seçimlerine 3 aylık bir süre kaldı. Her seçim öncesinde Milletin, özgür iradenin önüne ipotek koyma girişimi yeniden harekete geçti. 11 yılda genel seçimlere yerel seçimlere referandumlara gittik hepsinin öncesinde aynı oyunlar oynanmaya başlandı. Millitemiz artık bunlara prim vermeyecek.
-Eğer onların bir tuzağı varsa milletin de bir tuzağı, onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Bütün kirli hesaplar bundan önce darmadağın olduğu gibi bundan sonra da darmadağın olacak. Bu oyunlar 30 Mart'ta bir kez daha sandıktan dönecek. Bugüne kadar kimse diz çöktüremedi bundan sonra da kimse diz çöktüremeyecek.
-Balkan savaşları 100 yıl geride kaldı. O dönemlerde birileri Edirne'ye Enver gireceğine Bulgar girsin diyorlardı. Bugün de aynısını isteyenler var. Türkiye küçük olsun bizim olsun istiyorlar. 

ÜNİVERSİTELERDE SINIRSIZ AF KONUSU

-Bu CHP zihniyeti camileri yıkıp yerini satanlar değil mi, CHP 150'ye yakın tarihi eseri yıkıp yerini sattı. 
-Edirne'ye 5.5 milyarlık yatırım kazandırdık. Edirneye 5 katrilyon 300 trilyon liralık yatırım gerçekleştirdik
-Göreve geldiğimizde 76 üniversite vardı şimdi 175 üniversite var. Trakya üniversitesi'nde Roman Dili Bölümü'nü açıyoruz. Burada isteyen sadece Türkiye içinden diğil yurt dışından da gelip Roman dilini okuyacaklar. 
-Edirne için hizmet etmeye, Edirne'ye yatırımlar kazandırmaya devam edeceğiz. 
-CHP Genel Müdürü zamanında ilaç bulamıyorduk. Biz yolsuzluklarla, yasaklarla, yoksullukla mücadele edeceğiz dedik.

-Biz üniversitelerde defaatle af ilan ettik. Ama bu aflarda yolsuzluklar var. Şu anda sınırsız af diye bir şey tanımıyoruz. Çünkü bu öğrenciler üniversiteleri terör alanına çevirdiler. Belli bir yılda üniversiteyi bitiren bitirecek, bitirmeyen kusura bakmasın.
-Artık diyor ki 'ben nasıl olsa üniversite öğrencisiyim.' Kardeşim 6 yılda bitireceksin bitir, 7 yıl, 8 yıl, 10 yıl... Böyle bir şey mümkün mü... Öğrenci öğrenciliğini bilecek. Artık hedef koyuyoruz. Onun yasasını hazırlıyoruz. 6 yıl, 7 yıl. Bitirdin bitirdin. Bitiremedin güle güle... Ne yazık ki, bir çok terör olayına karışan kişiler bu tür aflardan yararlanmak suretiyle okullarımıza zarar veriyor. Öğrenci öğrenciliğini bilecek, öğrenci okulunu okuyacak. Öğrenci okumayı değil, bir alanı proveke etmeyi düşünüyor. Birçok eylemlere karşışmış olanlar okulları berbat duruma getirdiler.

-İstiyoruz ki bu ülkenin gençliği, bilgisayarına kitabına kilitlensin ve diğer ülkelerle yarışır hale gelsin. Bu adımları atarken harç dediler, harcı kaldırdık. Üniversitelerde harç alınmıyor.