Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşme paketini açıklamalarının ardından, malum çevrelerin aynı türküyü söylemeye yeniden başladığını belirterek, "Göreceksiniz onlar bir kez daha yanılacaklar, onlar bir kez daha kaybedecek, Türkiye bir kez daha kazanacak" dedi. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşme paketini açıklamalarının ardından, malum çevrelerin aynı türküyü söylemeye yeniden başladığını belirterek, "Niye karşı çıkıyorsun? Benim başörtülü bacılarım kamu dairelerinde rahat çalışacak diye mi rahatsız oluyorsun? Ülkemde başı açık kardeşim neyse başı örtülü kardeşimde aynı haklara sahip olmalıdır onun için bu yapıldı" dedi.

Kozan'da katıldığı toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, her zaman dik durduklarını, sözlerinin eri olduklarını belirterek, "Kozan'a hizmet üreteceğiz, yatırım yapacağız, sizleri ziyaret edeceğiz" dediklerini ve bunların hepsini yerine getirdiklerini, bundan sonra da getireceklerini söyledi.

Kozan'da 20 milyon liralık yatırımı bugün hizmete açacaklarını ifade eden Erdoğan, Kozan'a 6 okul, bir içme suyu ve sulama projesinin de aralarında bulunduğu 13 eseri kazandırdıklarını bildirdi.

Erdoğan, geçen yıl çıkardıkları yeni büyükşehir yasası gereği, köylerin artık mahalle statüsünde olacağını belirterek, 450 civarında köyü olan Adana'da artık köy kalmayacağını ifade etti.

Bundan sonra büyükşehir belediyelerinin en ücra köşedeki mahallenin bile alt yapısıyla, içme suyuyla tüm sorunlarıyla ilgileneceğini anlatan Erdoğan, anamuhalefet partisinin bu kanuna karşı çıkarak, Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığını, Yüksek Mahkemenin ise davayı reddettiğini anımsattı. Başbakan Erdoğan, "Şimdi bu anamuhalefet sizin huzurunuza hangi yüzle gelecek. İnşallah 30 Mart seçimlerinin ardından büyükşehirde ve Kozan'da sizlere hizmet üretmeye, yeni projelerle ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'ye ve bu millete sevdalı olduklarını dile getiren Erdoğan, "Tıpkı Ferhat ve Şirin gibi. Biz Ferhat'ız, sizler Şirin'siniz. Evelallah dağları dele dele geliyoruz, tünellerle metrolarla, dağları dele dele geliyoruz. Önümüzde duramıyorlar, inanıyoruz inandığımıız için üstünüz ve başarıyoruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de 76 milyonun tamamına aynı nazarla baktıklarını, 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her birine eşit hizmet götürmenin mücadelesini verdiklerini belirterek, her şeyi ay yıldızlı bayrağı daha da yükseklere çıkarmak için yaptıklarını ifade etti.

Görevi devraldıklarında Türkiye'nin Merkez Bankasının kasasının boş olduğunu söyleyen Erdoğan, o zaman iktadarda ANAP-MHP-DSP hükümetinin olduğunu hatırlattı. Erdoğan, MHP'nin hala TBMM'de grubu bulunduğunu belirterek, "Hani sen milliyetçiydin, Merkez Bankasını neden boşalttın. Milliyetçilik milleti sevmektir. Bu milletin bankasını güçlü kılacaksın ki dünyaya karşı alnın açık olsun, dik dur" dedi.

AK Parti döneminde çiftçilere, esnafa yapılan destekler hakkında bilgi veren Erdoğan, her zaman onların yanında olduklarını ve desteklerin geçmişle mukayese edilemeyeceğini söyledi.

"On bir yıl boyunca biz hangi reformu yaptıysak, hangi yeniliği getirdiysek, hangi engeli ortadan kaldırdıysak birileri çıktı, 'Türkiye bölünüyor, parçalanıyor, zayıflıyor' dedi" ifadelerini kullanan Erdoğan, milli geliri 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkardıklarını belirtti.

Erdoğan, "Milliyetçilik nerede? Bizde. Biz milletimizi daha çok seviyoruz. Milletimizin güçlenmesi için daha büyük adımlar atıyoruz. Bundan sonra daha da atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Türkiye'nin daha da büyümesi için 28 maddelik bir demokratikleşme paketini açıkladıklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Engellerin ortadan kalkmasıyla 'Türkiye'nin zincirlerinden, prangalarından kurtulması lazım' dedik. Malum çevreler adeta papağan gibi aynı türküyü söylemeye, aynı masalı anlatmaya yeniden başladılar. Göreceksiniz onlar bir kez daha yanılacaklar. Onlar bir kez daha kaybedecek, Türkiye bir kez daha kazanacak. Ben bunu görüyorum. Niye karşı çıkıyorsun? Benim başörtülü bacılarım kamu dairelerinde rahat çalışacak diye mi rahatsız oluyorsun? Ülkemde başı açık kardeşim neyse başı örtülü kardeşim de aynı haklara sahip olmalıdır onun için bu yapıldı. Niçin ayrımcılık yapıyorsun hani milliyetçiydin, hani milleti seviyordun? İşte bu yanlışı biz düzeltiyoruz. Eğer milleti seviyorsan eğer ayrımcılık yapmıyorsan, başıörtülüsü de başı açığı da hepsi bizim kardeşimiz, hepsi canımız, hepsi ciğerimiz hepsi bu vatanın evladı, hepsini biz takdir ediyoruz.

Üniversitelerde aynı şekilde bu mücadeleyi verdik. Bizi çok engellediler, çok bariyerler önümüze koydular ama ancak hamd olsun belli bir noktaya geldik. Bu ülkede başıörtülü yavrularımıza üniversitelerin kapısını kapattılar. Ancak açıldı. Bunlar bizim kızlarımız değil miydi? Bizim kızlarımızın arasında bir sıkıntı yok. Sıkıntı neredeydi? Sıkıntı bu ülkeyi yönetenlerdeydi. Başı örtülüsüyle başı açığıyla bırakın okusun çocuklar. Bunların ayaklarına niye pranga vuruyorsunuz. Yıllarca bunu yaptılar. Ben kendi kızlarımı ülkemin üniversitelerinde okutamadım ve yurt dışına göndermek zorunda oldum. Yani ABD'sinde, Avrupasında, Hristiyan dünyasında başörtüsüyle okuyabiliyor halkının yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye'de okuyamıyordu."

"SANDIK HALKINDIR, MİLLİ İRADENİNDİR"

Bunun yanı sıra katsayı engelinin de ortaya çıkarıldığına dikkati çeken Erdoğan, "Ne demek o? Yani üniversiteye girememeleri için ellerinden ne geliyorsa onu yaptılar" diye konuştu.

Bunun meslek liselerinde uygulandığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orada dert başkaydı aslında. İmam hatiplilier oralara giremesinler. Şimdi katsayı da kalktı, meslek liselisi, hepsi istediği üniversiteye girebilir mi? Girebilir. Başörtülü olarak okuyabiliyor mu? Okuyabiliyor. Artık kamuda da inşallah başörtülü olarak görev yapmaya başlayacak. Ama rahatsız olanlara dikkat edin, kimler rahatsız oluyor buna dikkat edin. Onun için de bunlara hesabı soracak olan sizsiniz. Nerede? Sandıkta soracaksınız. Çünkü demokrasi bu. Demokrasinin güzel yanı bu zaten. Sandık halkındır, milli iradenindir ve milli irade sandıkta tecelli eder herkes de buna uyar. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyor Meclis'te, Meclis Başkanının hemen arkasında. Anıtkabir'de de yazıyor aynı şekilde devasa. Onu görüyorlar, okuyorlar ama uymaya gelince işlerine gelmiyor."

"BU REFORM PAKETİNİ DE SİZLERE DANIŞARAK, SİZLERLE İSTİŞARE EDEREK HAZIRLADIK"

Yerel seçimlerin yaklaştığını, nüfusu 750 binin üzerindeki 30 ilin büyükşehir olduğunu dile getiren Erdoğan, bu büyükşehirlerin ülkenin yüzde 75'ine hitap ettiğini bildirdi. Bunu büyük bir değişim olarak nitelendiren Başbakan Erdoğan bunun birlikte yaşanacağını belirtti.

Türkiye'nin açıkladıkları reform paketiyle gücüne güç katacağını ifade eden Erdoğan, "Türkiye emin adımlarla geleceğe doğru ilerleyecek. Biz bu reform paketini de sizlere danışarak, sizlerle konuşarak, sizlerle istişare ederek hazırladık" diye konuştu.

Bunu kamuoyu araştırmalarıyla yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Sizin onay vermediğiniz hiçbir konuda biz onay vermeyiz. Sizin istemediğinizi emin olun biz de istemeyiz. Bu paket 76 milyonun paketidir. Bu reform maddeleri, 76milyonun her bir ferdini memnun edecek, hepsini bir defa yeni haklarla güçlendirecek bir pakettir" dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bazıları bakıyorum şunu söylüyor, 'Bu paket ayrımcıdır.' Haşa. Bunu nasıl dersiniz? Biz kimin ne dediğine değil, miletin ne dediğine bakarız. Milletim bu reformlardan memnun. Yüzde 60 ile yüzde 70 arasında bir memnuniyet görüyoruz. Biz inancı itibarıyla sağlam bir milletiz. Bizi yaradan Allah, yaradılıştan itibaren verdiği hakların teminat altına alınmasını kimlerden istiyor? O toplumları idare edenlerden istiyor. Bizim dinimizde kavimler vardır ama kavimcilik, kabilecilik yoktur. Ben Türkü de severim, Kürdü de severim, Lazı da Çerkezi de Gürcüyü de Abhazayı da Romanı da Boşnakını da hepsini severim. Niye severim? Yaradılanı, yaradandan ötürü severim onun için. Aramıza ayrılık tohumu atmak isteyenlere sadece bu cevabı verin. Onu kim yarattı, beni yaradan Allah, öyleyse mesele yok. Bizim birliğimizi, beraberliğimizi kimse bozmasın. Biz bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep beraber Türkiye olacağız."

Konuşmasının ardından Erdoğan, alandakilerle "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerinin bir bölümünü söyledi.



Adana'dan helikopterle geldiği Kozan'da İsmet Atlı Şehir Stadyumuna inen Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Eğemen Bağış, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Tamer Yıldız, Kültür ve Turizim Bakanı Ömer Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala eşlik etti.

Başbakanlık korumaları tarafından çocuklara oyuncak dağıtıldı. Erdoğan, konuşmasının sonunda kurdela keserek toplu açılışı gerçekleştirdi. Tören alanından ayrılırken kendisine tezahürat yapan gençlerin yanına giden Erdoğan, burada eline öpmek isteyen bir gence izin vermedi. Erdoğan, yanına gelen görme engelli bir vatandaşla da sohbet etti.