Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
Seninle gurur duyuyoruz Ankara. 30 Mart seçimleri milletimiz, Ankara için hayırlara vesile olsun. TBMM dualarla açıldı, o gün çalışmaya başladı. Top sesleri geliyordu. Meclis korkmadı. Top seslerine rağmen tehditlere rağmen meclis çalıştı. İstiklal savaşımız zaferle sonuçlandı. Hep birlikte çalıştık, yaraları sardık hep birlikte uğraştık.




MUSTAFA KEMAL KURDU AMA...

91 yıllık süreçte iyi günlerimiz olduğu halde kötü günlerimiz de oldu. Tek parti CHP dönemini yaşadık, çok ağır zulümleri yaşadık. Ah bu CHP var ya bu CHP gidecek yerleri yok. Kuran yasaklatıldı bu ülkede. Camileri yakıp yıktılar. Sakala, bıyığa baş örtüsüne bile karıştılar. Mustafa Kemal kurdu ama öldükten sonra neler yaşandı ona bakın. Gazi ölür ölmez Türk lirasının üzerinden resmini kaldırdı kendi resmini koydu. CHP bu.

Dersim’e de sesleniyorum: Dersim’in katliamını da bu CHP yaptı. Yalan, fitne, ayrımcılık bunlarda. Sonra bir yürekli insan çıktı merhum Adnan Menderes…Bugün bu kardeşinize nasıl saldırdılarsa Menderes’i de öyle saldırdılar. Bir kısım medya arşivlerden çıkardılar başlıkları yine aynı başlıkları atıyorlar. Diktatör diyorsun öyle olsam sen o başlıkları zor atarsın zor, kaçacak delik ararsın. Diktatör ülkelere bakın bakalım. Önce milli iradeyi idam ettiler, ardından Menderes’i idam ettiler. Bu CHP hiçbir zaman değişmedi ve değişmez.

"BUNLAR O KADAR YAVAŞ Kİ"

10 yıllar önce ezandan rahatsız olan CHP neyse, bugün ki CHP de odur. 27 Mayıs öncesinde, 12 Eylül öncesinde sokakları ateşe veren CHP neyse, bugün ki de odur. CHP solcu gibi, ülkücü gibi görülebilir, din düşmanı, dindar gibi görülebilir CHP… Ama CHP CHP’dir. CHP’nin kafası asla değişmez. Milleti küçümsüyorlardı yine küçümsüyorlar.

“Tüm şer odakları sana ittifak yapmışken sana sahip çıkmak boynumuzun borcudur usta” diyorlar sağolun. Faşisizm, ırkçılık genlerine işlemiş çıkmaz CHP’nin içinde. CHP Ankara’da ne yaptı ? Eyy bunların zaten hiç acelesi olmadı ki, bunlar o kadar yavaş ki
Ağustos böceği gibi 5 yıl yatarlar hiç acele etmezler. Ufukta sandık görününce öylesine çalışmaya başlarlar. Ankaralı bunları yutmaz, yutmuyor, prim vermez. Şu anda ki aday Beypazarı’nda başkandı. 13 kuruş olan suyu 25 kuruşa çıkardı. Sülfatlı suyu vatandaşıma içirdi.

"YENİ PARTİN HAYIRLI OLSUN KILIÇDAROĞLU"

MHP’ye bakıyorsunuz CHP’nin avukatı gibi çalışıyor. CHP de MHP olmaya çalışıyor. CHP’nin genel müdürü bozkurt işareti yapıyor, hayırlı olsun. Yeni partin hayırlı olsun Kılıçdaroğlu. Şimdi gitsin bu bozkurt işaretini 12 Eylül’de öldürenlere izah etsin. Kiralık adayla siyaset olmaz. Organ nakli yapar gibi aday transfer ederek siyaset yapılmaz. Bu CHP genel müdürü yerel bir kanalda konuştu genel seçim öncesi. Yüzde 40 oy alamazsam bırakır gideriz, eyvallah dedi. Yüzde 26 aldı, istifa etti mi?

Kılıçdaroğlu şimdi de 4. seçimini kaybedecek. MHP Genel Başkanı 8. seçimini de kaybedecek. Bırakmaz ama koltuk sıcak bırakmazlar. Ben bu seçimden birinci çıkmazsam Genel Başkanlığı bırakmaya hazırım. Başarısızsan bırakacaksın. İstiyorum ki CHP’yi kurtaralım, CHP’yi bir güçsüzden kurtulalım istiyorum. Bahçeli’ye de aynı şeyi söylüyorum. Bizim aday yapmadığımızı aday yaptı. Biz ruku da eğiliriz, başka türlü eğilmeyiz.

Ya bunlar bizim SSK’yı batırdılar ya. Ah onun Genel Müdürü olduğu zamanlarda hastanelerde çektiğimi çile neydi. Tedavi için şafakta gidiyorsun belki muayene oluyorsun belki olamıyorsun. İlaçların yarısı var yarı yok. Kılıçdaroğlu sen busun ya sen busun. Sen bize öyle kalkıp iftiralarla, yolsuzluk şu bu falan milleti kandıramazsın. Önce insanlık ondan sonra devlet dedik. Yıllarca değerlerimizle dalga geçen CHP gitti örgütle yani Pensilvanya’daki zatın bir tane ceketi varmış. Cekete CHP, MHP, ananaslar, rafineriler, dolarlar giriyor.

"EVLERİN ÇEVRELERİNDE DE ÖRGÜTLENMİŞLER"

Allah Allah bu naSıl tek ceket böyle. Ülkemizin milli güvenliğini tehdit eden bütün unsurlara karşı önlemlerimizi alırız. Şu anda hain bir terör örgütü var, bunlar terör örgütü . Pensilvanya kasetle CHP’in başındaki kişiyi indirdi. Baykal hala başka yerlerde arıyor ya ne başka yerde arıyorsun Baykal. Evlerin çevrelerinde de örgütlenmişler. Oralarda ev kiralayıp oradan da gözetleyebilirler, dinleyebilirler.

Başbakan’ım Haşhaşi demek ağır olmuyor mu diyorlar. Haşhaşilerin bunların yanında elleri öpülür. Bunlarda her yol var. Bildiklerimi anlatamıyorum. CHP Pensilvanya’ya diyet borcu ödüyor. Bu ittifaktan Türkiye’ye hayır çıkmaz, bu şer ittifakıdır. Ablaları varmış bunların. Bunların bir gazetesi var, yaşlı teyze öğrendiğinde yere attı bunu gördüm. Dedim ki 80 yaşındaki ninede bile keramet var.

Er veya geç bunun bedelini ödeyecekler. Ankara demokrasiye sahip çık. İradene sahip çık Ankara. Maaşallah Ankara’da manzara belli, partisine, Başbakanı'na sahip çıkıyor. Ankara inşallah Ankara Kalesi’ne zafer sancağını dikecek. Sadece Ankara’da değil bütün ilçelerde yetki vermenizi rica ediyorum. Bu belki biraz garip de kaçacak ama ben bir Keçiören’liyim orada oturuyorum. Keçiören benim ilçem. Bugün biz aynı zamanda Keçiören mitingi yapmış oluyoruz.

Ulaştığınız herkese özellikle anlatın. 30 Mart’ta sadece belediye başkanı seçmeyeceğiz. Türkiye için çok kritik bir karar vereceğiz. Ya eski ya yeni Türkiye diyeceğiz. Eski Türkiye’nin kendisine bile hayrı yoktu. Bunlar her türlü yalanı söyler. 23 Nisan 1920 ruhuna sahip olmak budur. 77 milyonun kardeş olduğu Türkiye. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız