Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşme sırasında açıklamalarda bulunan Putin, "Erdoğan Türk Akımı anlaşmasının onaylanmasını öngören kanunu imzaladığı için kendisine müteşekkiriz" dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Binali Yıldırım'ı kabul etti. Kremlin Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, saat 18.35'te başladı.
Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşüyor.
Görüşmeye dair alınan bilgiye göre Başbakan Yıldırım'ın, "Geçtiğimiz yıl tatsız bir yıl geride kaldı. İlişkilerin yeniden normale dönmesiyle birlikte özellikle enerji alanına yoğunlaşıldı. İşbirliği alanlarının başında enerji var. Türk Akımı, enerji güvenliğini de arttırıyor. Nükleer santral çalışmaları son hız devam ediyor. Yatırımları artırmak için kararlar aldık" ifadelerini kullandığı öğrenildi.
Başbakan Binali Yıldırım'ın, Putin ile yaptığı görüşmede ticaret, turizm ve taşımacılıkla ilgili Rusya Devlet Başkanı Medvedev'le kararlar alındığını belirttiği bildirildi.
PUTİN: ERDOĞAN'A MÜTEŞEKKİRİZ
Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşme sırasında açıklamalarda bulunan Putin, "En samimi selamlarımı ve refah dileklerimi Cumhurbaşkanı'na iletmenizi rica ediyorum. Erdoğan Türk Akımı anlaşmasının onaylanmasını öngören kanunu imzaladığı için kendisine müteşekkiriz" dedi.
"ZİRVENİN TEMELİNİ OLUŞTURACAK"
Türk Akımı'nın Rusya ve Türkiye'nin gerçekleştirmeyi planladığı en büyük projelerden biri olduğunu ifade eden Putin, "Bunun dışında birçok ortak çalışmaya da imza atıyoruz. Moskova'ya yaptığınız bu ziyaretin, Türkiye Cumhurbaşkanı ile yapacağımız zirvenin temelini oluşturacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.