Başbakan Binali Yıldırım iftar programında İngiltere Başbakanı CAmeron'a yüklendi. Yıldırım konuşmasında, "Ne yazık ki İngiltere gibi NATO'da müttefikimiz olan bir ülkenin başbakanı, sadece referandumda "evet" oylarını arttırabilmek adına, Türkiye'yi kampanyasının merkezine koydu. Abuk sabuk laflar etti. Doğrusu bu millet olarak bizi üzdü, canımızı da sıktı ama İngiltere'nin seçmenleri onun söylediği lafların tersine karar verdi. Bir anlamda kendi iradelerini ortaya koydular, bir anlamda da Türkiye'nin sayın Cameron'un düşündüğü gibi bir millet olmadığını teyit etmiş oldular" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım Ankara'da iftar programındaki konuşmasından satır başları şöyle:
"DOSTLUKLARI ARTIRIP DÜŞMANLIKLARI AZALTACAĞIZ"
"Halkın içinden geldik ama iktidara gelince geldiğimiz yeri unutmadık. Türkiye'nin içinde bulunduğu zor şartlarda AK Parti gibi bir sigortası var. Bundan böyle bulunduğumuz bölgeden dolayı, bölgedeki sorumluluğumuzdan dolayı dostlukları arttıracağız, düşmanlıkları azaltacağız.

BİR MİLLETVEKİLİ HAYATINI KAYBETTİ
Dün İngiltere'de bir referandum oldu. Konusu İngiltere'nin AB'de kalacak mı, yoksa ayrılacak mı? Çok sert kampanyalar yapıldı ve hatta bir milletvekili de hayatını kaybetti.
"ABUK SABUK KONUŞTU"
Ne yazık ki İngiltere gibi NATO'da müttefikimiz olan bir ülkenin başbakanı, sadece referandumda "evet" oylarını arttırabilmek adına, Türkiye'yi kampanyasının merkezine koydu. Abuk sabuk laflar etti. Doğrusu bu millet olarak bizi üzdü, canımızı da sıktı amaİngiltere'nin seçmenleri onun söylediği lafların tersine karar verdi.
Bir anlamda kendi iradelerini ortaya koydular, bir anlamda da Türkiye'nin sayın Cameron'un düşündüğü gibi bir millet olmadığını teyit etmiş oldular.
"AB KUCAKLAMAK YERİNE İÇİNE KAPANMA YOLUNU SEÇMİŞTİR"
AB buradan çok önemli dersler çıkarması gerekiyor. İngiltere gibi birliğin çok önemli bir üyesinin neden bu noktaya geldiğini derinlemesine incelenmesi gereği ortaya çıkıyor. ABson zamanlarda kucaklayıcı ve kuşatıcı olmak yerine, duvarlarını tahkim ederek kendi içinde kapanma yolunu tercih etmiştir" dedi.