İşte Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları
Her toplantımızda olduğu gibi, bu buluşmada da AK Parti'ye yakışan olgunlukta dolu dolu iki gün geçirdik. Ankara'ya güç ve enerjisi tazelenmiş ve umudu kuvvetlenmiş olarak dönüyoruz. Hızımızı kesmeden hükümetimiz ve Meclis grubumuz çalışmalarına kararlılıkla devam edecek. İç ve dış meselelerde yoğun bir gündemden geçmekteyiz. Terörle her yurt içinde hem de sınırlarımız dışında amansız bir mücadele veriyoruz. Hepinizde gördüğüm bu kararlılığı memnuniyetle ifade etmek isterim
NE FETÖ, NE BETÖ...
15 Temmuz'da bu milletin iradesini esir almak isteyenler gerçeği açık şekilde görmüştür. Evlerden, sokaklardan, caddelerden bir milletin oluk oluk tankların, namluların üzerine yürüdüğünü gören hiçbir ulus yoktur. Bu millet elinde silah olmadan, yüreğinde dağ gibi imanıyla eşkıyaya dur demiş bir millettir. Bu topraklar gerektiğinde her yaştan, her kesimden, her görüşten birer kahramana dönüştüğü topraktır. Ne FETÖ, ne BETÖ, ne DEAŞ, ne de kirli bir terör örgütü bu milleti dize getiremez, bu ülkeyi yolundan çeviremez.
TARİH HAİN VE KORKAKLARI DA YAZACAK
Türkiye bir daha böyle acı bir tecrübeden geçmeyecek. Geçmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız. FETÖ'sü de, PKK'sı da yaptıkları caniliklerin hesabını tek tek verecek. Yapılan kötülükleri bu millet unutmaz. Bugün hala bunca şehidimize, gazimize rağmen ısrarla kafaları bulandırma gayreti içinde olanlarında bir gün kafalarına dank edecek. O gün bu milletin yüzüne bakacak yüzleri olmayacak. Tarih kahramanları nasıl yazıyorsa, hainleri ve korkakları da yazacaktır.
FETÖ AK PARTİ DÖNEMİNDE PALAZLANMADI
15 Temmuz zaferini gölgelemeye çalışanlar sinsi taktikler içindedir. FETÖ, AK Parti döneminde doğmamıştır, FETÖ AK Parti döneminde palazlanmamıştır. Bu terör örgütü AK Parti döneminde kurulmuş, güçlenmiş gayreti içinde göstermeye çalışanlar var. Bunlar kendi yanlışlarını örme gayreti içindeler.
SADECE ERBAKAN VE ERDOĞAN MÜCADELE ETTİ
1980'den 2013'e kadar bu eli kanlı terör örgütüne iki başbakan karşı çıkmış, mücadele etmiştir. Biri merhum Necmettin Erbakan diğeri de kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'dır. 60'larda, 70'lerde, 80'lerde, 90'larda AK Parti yoktu ama sizin içinde olduğunuz partiler vardı. Neler yaptınız, hangi önlemi aldınız? Hangi başbakan, hangi cumhurbaşkanı AK Parti iktidarı kadar mücadele etti? Görev yaptıkları dönemde üç maymunu oynayanlar şimdi ahkam kesiyorlar.
CHP ÖNCE BUNU SORGULASIN
17 Aralık 2013 sabahı FETÖ'ye teslim olanları bu millet gördü. Yargı ve kolluğa darbe yapılırken medya, bürokrasi, siyasi partilerin bir kısmı teslim oldu. 17 Aralık günü tek bir cesur ses, Konya'da kürsüye çıktı, 'Boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz' dedi. CHP eğer sorgulayacaksa önce kendisinin bu örgütle ilişkisini sorgulasın. Genel başkanlık değişiminin nasıl kumpasla değiştiği unutulmadı. Biz özeleştirimizi yaptık, yapıyoruz ama siz ne zaman aynaya bakacaksınız?
BYLOCK'TA BAKAN VE MİLLETVEKİLİ YOK
AK Parti içerisinde ne FETÖ'cü, ne bölücü; hiçbir terör unsuru barınamaz. Partimize sızanları tespit ettik, gereğini yaptık. Efendim 'Bylock'ta bakanlar, milletvekilleri varmış'. Ne Bylock'un, ne terör örgütünün içinde hiçbir milletvekilimiz yok. Koca bir yalan Bu örgütlerle amansız mücadeleyi ve bu tehlikeyi gören parti AK Parti'dir ve gereğini yapmıştır.
KIRMIZI ÇİZGİMİZ 17 ARALIK'TIR
Bir eski Genelkurmay Başkanı 'Biz 2004'te uyardık' diyor. 'Nur cemaati izlenmelidir'. Bizim için kırmızı çizgi terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralık'tır. Durup dururken cemaatlerin üzerine gidip, 'Siz bir şeyler yapıyorsunuz, biz anlamıyoruz ama sizin defterinizi düreriz'. Bunu mu söyleyelim? İnsanları öldürmedikçe, eline silah almadıkça terör örgütü muamalesi göremez. Bu örgütün bileği kökünden kırılmıştır.
"ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK"
"Sistemdeki tıkanıkları tek tek açarak, demokrasimizi her türlü kötü emellere karşı gözümüz gibi korumaya devam edeceğiz." ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım,"Hem yeni anayasa ve hem başkanlık sistemiyleilgili çalışmalarımızı tamamladık. Bundan sonra yapacağımız iş, teklifimizi en kısa sürede Meclis'e getirmek, yüce Meclis'in iradesine teslim etmektir." şeklinde konuştu.
"BİZİ ÇIRAK ÇIKARMAYA ÇALIŞANLAR FIRAT KALKANI'NA BAŞİKA'YA BAKSINLAR"
Başbakan Yıldırım, "Bizi, Suriye'de, Irak'ta çırak çıkarmaya çalışanlar Fırat Kalkanı'na baksınlar. Bizi Irak'ta çırak çıkarmaya çalışanlar Başika'ya baksınlar, oradaki ay yıldızlı bayrağa baksınlar." diyerek konuşmasına şöyle devam etti:
"Mesele, memleket meselesi olursa, kimin ne dediğinin bizim için önemi yoktur. Bu mücadele ister içeride, ister dışarıda, menfaatlerimize karşı bir şekilde gelişirse, ülkemizin milletiyle, vatanıyla, bölünmez bütünlüğünü tehdit eden tehlikeler, her türlü terör faaliyeti, ister yurt içinde olsun, ister yurt dışında olsun hiç kimsenin icazetine de iznine de ihtiyacımız olmayacak."