Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşların aileleri için açılan "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"na destek çağrısında bulundu.

Yıldırım, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından "Bu Millet Evlatlarına Sahip Çıkıyor" başlığıyla paylaştığı mesajında, 15 Temmuz silahlı darbe girişimine karşı gösterdikleri kahramanlıktan dolayı tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Darbe girişiminde şehit düşen vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen ve yakınlarının acısını paylaştığını ifade eden Yıldırım, gazilere de acil şifalar ve hayırlı ömürler temennisinde bulundu.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Her ne kadar hükümetimiz çıkardığı kanunla bu olayda hayatını kaybeden şehitlerimize gerekli statüyü, gerekli kaynağı ayırmış olsa da vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler üzerine bir yardım kampanyası başlatmaya karar vermiştir. Bu amaçla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız koordinasyonunda hesap açılmış, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank, ayrıca katılım bankalarında açılan hesaplara vatandaşlarımız bağışlarını yapabilirler. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum, hayırlı günler diliyorum."