Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'de bulunan Arnavutluk Başbakanı Rama ile gazetecilerin karşısına geçti. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı hakkında açıklamalarda bulunan Yıldırım "Saldırıyı gerçekleştiren örgütün DAEŞ olduğuna dair düşüncemiz ağırlık kazanarak devam ediyor" dedi.
SALDIRIDA IŞİD ŞÜPHESİ KUVVETLENİYOR
Binali Yıldırım "Bu konuda çalışmalar devam ediyor. DAEŞ olduğuna dair düşüncemiz ağırlık kazanarak devam ediyor. Detaylar bir iki güne belli oldu. Canlı bombanın kimliği dair herşey açıklanır.
"TERÖRİSTLER GÜVENLİK SİSTEMİNDEN GEÇEMEYİNCE ATEŞ AÇTI"

Şunu belki kamuoyunun bilmesinde yarar görüyorum. Teröristler normal güvenlik sisteminden geçemeyince, geri dönüp valizlerinde bulunan uzun namlulu silahları alarak ateş açarak içeri girmiştir.
"GÜVENLİK ZAAFİYETİ YORUMLARINA İTİBAR EDİLMEMELİ"
Güvenlik zaafiyeti yorumlarına itibar edilmemeli. Havaalında fiziki kontrol yapmak yetmez. Dışarıdan silahla yapılacak saldırya karşı tedbir almak gerekebilir. Güvenlik sayısını artıracağız" dedi.
RUSYA İLE İLİŞKİLER
Yıldırım, "İlişkilerin normale dönme süreci her iki liderin mektuplaşmasıyla başladı. Bugün de bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Bu görüşme verimli bir görüşmeydi. Putin, terör saldırısı dolasıyla terörü kınamış, milletimizin acılarını paylaştığını açıkça ifade etmiştir. Aklınıza gelen bütün alanlarda ilişkilerin geliştirilmesi süreci tekrar başlamıştır. Terörle mücadele konusunda da birlikte ve daha etkin yapılması konusunda da tam irade konulmuştur." dedi