Mehmet Şimşek'ten Ezber Bozan Sözler: AB Çökmüyor, Tam Aksine Büyük Bir Başarı Hikayesi
Şimşek "Milyonlarca insanın öldüğü, şehirlerin yakılıp yıkıldığı 1. & 2. Dünya savaşlarından sonra Avrupa'da barış ve refahın sağlanması başarıdır.." ifadelerini de kullandı.
TÜRKİYE'DE AP KARARINA TEPKİLER SÜRÜYOR
Avrupa Parlamentosu'nun Avrupa Komisyonu'na yönelik bağlayıcı olmayan tavsiye niteliğindeki "Türkiye ile üyelik müzakereleri geçici olarak dondurulsun" kararının ardından Türkiye'de AP kararına tepkiler sürüyor.
ŞİMŞEK: AB ÇÖKMÜYOR, TAM AKSİNE BÜYÜK BİR BAŞARI HİKAYESİ
Habertük'ün haberine göre Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "çöken Avrupa Birliği'nin Türkiye ile ilgili oturum yapması"na yönelik eleştirilere "AB çökmüyor! Tam aksine büyük bir başarı hikayesi. Yaklaşık 510 milyon insan huzur ve refah içinde yaşıyor..." şeklinde bir tweetle yanıt verdi. Şimşek ikinci tweetinde ise "Milyonlarca insanın öldüğü, şehirlerin yakılıp yıkıldığı 1. & 2. Dünya savaşlarından sonra Avrupa'da barış ve refahın sağlanması başarıdır.." ifadelerini kullandı.
Şimşek AB ve tüm dünyada yükselen ırkçılıkla ilgili olarak ise "Evet, AB'de yükselen ırkçılık ve İslamafobi kıtanın geleceği için bir tehdittir. Ancak Türkiye'ye kapısını açarak bunu bertaraf edebilir..." açıklamasında bulundu.


Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AP kararının ardından karara Avrupa'dan gelen eleştirileri twitter'dan retweet etmiş, kararın hemen ardından ise AP kararını, popülist, dar görüşlü, hayal kırıklığı yaratan, zarar verici olarak nitelendirmiş ve hem Türkiye hem de bölge için gerekli reformlar konusunda cesaret veren hiçbir yönünün olmadığını savunmuştu.



Şimşek aynı zamanda Şangay 5'lisine Türkiye'nin katılımı konusuyla ilgili de, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Şangay 5'lisi Avrupa Birliği'ne alternatif değil" sözlerini de tweet olarak atmış, Hırvatistan Dışişleri Bakanı'nın ise AP kararına tepki gösteren sözlerini de attığı tweet'te "sağ duyu" tanımlamasıyla değerlendirmişti.