Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Brüksel'e hareketinden önce havalimanından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Toplantı sırasında Başbakan'a dün Adana'da durdurulan TIR soruldu.
BAŞBAKAN'A TIR SORUSU

Adana'da MİT'e ait olduğu sonradan ortaya çıkan TIR'larla ilgili bugün farklı şeyler ortaya atıldı. Mühimmat taşıdığı iddiasıyla ilgili görüşler var. CHP genel başkanı, MİT'i silah kaçakçılığı yapmakla suçladı. Siz neler söyleyeceksiniz? O TIR'lar neler taşıyor?

"26. MADDEYİ AÇIP OKUSUN"

Başbakan Erdoğan, "Bir defa bu ifadeyi kullanan kişi bu ülkenin bir muhalefeti olamaz. Dünyada milli istihbarat teşkilatları ne gibi görevler yapar bunlar bellidir. Ana muhalefetin genel müdürü MİT'in görev alanlarını bilmeyecek kadar bulunduğu makamdan uzaktır. Tavsiye diyorum 26'nci maddeyi açsın okusun. Bir defa savcı benim iznim olmadan kalkıp böyle bir müdahalenin içine giremez. Ve MİT'in ne getirip ne götürdüğüne bakamaz. Bu paralel yapılanmanın işte diğer bir versiyonudur.

"HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI"

Daha kısa bir zaman önce atılan adımın bir başka devamıdır. Ne yazık ki burada jandarmamız da kullanılmıştır. Tabi burada gerek bu savcıyla ilgili, gerekse jandarmayla ilgili, komuta kademesini kast ediyorum, hepsiyle hukuki süreç başlatılmıştır. Gereği de bunlarla ilgili yapılacaktır.

Kendi istihbarat teşkilatını dünyaya bu şekilde lanse eden bir insanın vatanseverliğinden ben şüphe ediyorum. başka bir şeyde söylemeye gerek yok." dedi.