Başbakan Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan halkın tercihini yaptığnı söyledi.  Erdoğan,  seçim sonrası ilk ziyareti Azerbaycan'a yaptığını, bu ziyarete ikili ilişkiler üzerinde görüşmeler yapacaklarını anlattı. Erdoğan Azerbaycan ile TANAP, Şahdeniz petrol hattı ve Bakü Tiflis Ceyhan hatlarına ilişkin görüşmelerde bulunacağını söyledi. 

Erdoğan Cumhurbaşkanı Gül'ün Cumhurbaşkanılğı sözüne kendisinin de katıldığını bu konuda görüşme yapacaklarını söyledi. Erdoğan, 3 dönem kuralını da değerlendireceklerini söyledi.

AA'YA YAPILAN BAŞKA MEDYA KURULUŞUNA YAPILSAYDI 
Anadolu Ajansı'na ilişkin soruya değinen Başbakan Erdoğan, bu kurumun 94 yıllık olduğunu, bu kurumu kabul edemeyenlerin paralel yapının rahatsızlığı olduğunu söyledi. Erdoğan, AA'dan yüzde 60 civarında alım yapıldığını, AA'nın Bayburt'ta darpedilmesinin hedef gösterilmesinden kaynaklandığını, bunun daha vahim sonuçları da olabileceğini söyledi. Erdoğan, AA mensubunun saldırıya uğramasına rağmen diğer medya temsilcilerinin tepki göstermemesinin manidar olduğunu söyledi. 

AA Genel Müdürü'nün AK Parti genel merkezine gelmesinin CHP lideri tarafından dile getirilmesine tepki gösteren Başbakan Erdoğan "Diğer ajans müdürlerinin genel merkezimize gelmesine birşey denmezken AA Genel Müdürü'nün Genel Merkezi'mize gelmesi neden rahatsız ediyor. Ben bazı kişilere mesafeliyim, bunu da söylerim. Çünkü bu kişilerin yaklaşımı doğru değildi. AA kimsenin değil devletin bir kurumu ve milli bir kuruluştur." dedi.

"Bütün ajanslar bu seçimde başarılı olmamışlardır. Çoğu iflas etmişlerdir" diyen Erdoğan, "Bazı ajanslar ise adeta bazı partilerin elemanı gibi çalışmışlardır" dedi. 

Ergenekon davasının gerekçeli kararının açıklamasına değinen Başbakan Erdoğan 16 bin sayfalık bir dosyayı incelemesinin mümkün olmadığını belirterek "Arkadaşlarım bu konuda çalışma yapıyorlar. Burada bizimle ilgili konularda neler olup olmadığına ilişkin tespitler yapılacak" dedi.

AYM'NİN KARARINA UYARIZ AMA SAYGI DUYMAYIZ
Erdoğan seçim sonrası ilk olarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü incelemek olduğunu söyledi. Twitter konusunda ise Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyduklarını ancak saygı duymadıklarını belirterek "Usul yönünden Anayasa Mahkemesi bunu reddetmesi gerekirdi. Özgürlükler yönünden de doğru değil. Bu ticari bir şirkettir. Bunun ürününü alıp almamak herkesin kendi tasarrufundadır. Bunun özgürlükle alakası yoktur. Anayasa Mahkemesi'nde bunca dosya varken, Anayasa Mahkemesi'nin böyle bir karar almasını milli bulmuyorum. Amerikalı bir şirketin savunması yapılırken bizim milli ahlaki değerlerimiz bir kenara konuldu. Başbakana insanlara yönelik atılan adımlar var. Buna rağmen alınan bir karar var. Alt mahkemelerin elinde yığılmış dosyalar varken böyle bir karar alınması bizi farklı düşünmek durumunda bırakıyor.  Anayasa Mahkemesi'nin AVrupa'da açılan davaları ne kadar gözönüne aldığını bilmiyoruz." dedi. 

SEÇİM SONUÇLARINI SİLAH ZORU İLE DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR
Seçim sonuçlarına ilişkin soruya da değinen Erdoğan, "Erzurumlu Teyo  Pehlivan'ın gibi yenilen pehlivan güreşe doymazmış, seçim sonucuna itirazla ilgili makamlar bellidir. Şanlıurfa'da olan olaylar, silahlı tehditler, Ankara'da yapılanlar akıl alacak şeyler değil. Ceylanpınar, Birecik, Viranşehir'de yaşanan bu. Bitlis Ahlat'ta yaşanan bu. Netice ortaya çıkmış. İtirazını parti olarak yaparsın, bir yanlışlık varsa herkes buna uyar. AK parti'nin hiçbir şekilde bu yollara başvurmamıştır. İlk önce tahammülü öğrenmek gerekir. Bizim bir özelliğimiz var. Dört dörtlük olmamasına rağmen bizim sandık tutanaklarıyla ilgili bir çalışmamız var. Bizim belde ve ilçe ve il kayıtlarını tutmamızdır. Islak imza ile tespit yapılıyorsa buna diyecek birşey yoktur. AK Parti yüzde 46 oy almış, ikinci sıradaki parti yüzde 27 oy almış buna hala itiraz etmenin bir anlamı yoktur.

3. Köprü inşaatını ziyaret ettik. Brifingimizi aldık. En mutlu olduğum an sadece kulelerin çıkması değil, kulelerle birlikte bağlantı yolları ve kavşak düzenlemelerinin yürütülüyor olması. Bin civarında iş makinası ve 5 bin dolayında insan bu çalışmayı yürütüyor.  Yerinde bunu görerek takibimizi yapmış olduk. 

BUNLAR MÜFTERİ ONLARIN ARASINDA DURMAYIN
Erdoğan, Egemen Bağış'la ilgili ses kayıtlarına ilişkin Zaman gazetesi muhabirinin sorusuna ise, "Gazetecisiniz ama arkadaşımızın bu konuda yaptığı açıklamayı duymamışsınız, biz arkadaşımızın ne diyeceğini bilen biriyiz. Dublaj montaj yapılan işleri kabul etmeyiz. Böyle bir şeyi yapanla biz yürümeyiz, Benim için de Cuma namazı kılmıyor diyorlar. Ben Cuma'nın nasıl kılınacağını onlardan iyi bilirim. Bunlar sahtekar, müfteri, bunlarda takiye yalan var.  Bence siz de yer değiştirin. Durmayın onların arasında. 

MERKEZ BANKASI FED VE AVRUPA MERKEZ BANKASI İLE BİRLİKTE FAİZİ İNDİRMELİ
Genel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birleştirilmesi konusunun mümkün olmadığını söyleyen Erdoğan, 16 ayda bir seçim olan bir ülkeye yatırımcı gelmez. Biz gelene kadar Türkiye böyle idi. Yatırımcı önünü görürse yatırım görür. Bizim dönemimizde yatırımcı bunun için yatırımı tercih etmiştir. Biz 22 milyar dolarlık rakama ulaştık, bunu da istikrar ve güvenden dolayı oldu. 17 Aralık, Gezi olayları hep bu yatırımları durdurmak için yapıldı. Türkiye'de artık güven var istikrar var. Seçim sonuçları açıklanmaya başladı piyasa hemen tepki vermeye başladı. Borsa yükseldi, faiz düşüyor. Merkez Bankası Para kurulunu toplar, Avrupa Merkez Bankası ve FED gibi bu konunuyu gözden geçirip nasıl yükselttiyse faizi düşürür. Faiz düşerse sanayici yatırım yapacaktır. Bizim ekonomik olarak gidişatımız iyi bir şekilde gidiyor. Ama erken seçimiz asla. Bu bizim ilke kararımızdır. Biz işimize bakarız. Yatırımcımızda 2015'e kadar seçim yok. Cumhurbaşkanlığı seçimi de bununla alakalı değildir. Muhalefetteki, istifa konusu da bizim konumuz değil. 

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da verilen oyların çözüm sürecinin yansıması olduğu şeklindeki soruya değinen Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin 12 yılda önemli adımlar atıldığını bunun devam edeceğini belirterek "İmralı süreci ile ilgili adım atılması imkansızdır. Bu tamamen yasal bir durumdur. Savcının bakanlığın yetkileri bellidir. Bu yetkiler çerçevesi dışında adım atılması imkansızdır.