Seçim Hükümeti açıklaması sonrası gazetecilerin sorduğu Osmaniye'deki cenaze töreninde şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Yarbay Alkan'ın tepki sözlerini değerlendiren Başbakan Davutoğlu, "Orada kardeş acısıyla bu sözlerin sarfedildiğini düşünüyorum. İnsani olarak yaklaşmak gerektiğini de düşünüyorum, ama Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının gerektiğinde en derin acılara vakar içinde ve dimdik durabilecek nitelikte yetiştirildiklerine dair inancım da sonsuzdur" dedi.

ARADIĞIM HER AİLE SİTEMKARSIZ 'VATAN SAĞOLSUN' DEDİ

Türkiye'nin zor zamanlardan geçtiğini söyleyen Davutoğlu, "Türkiye 78 milyonluk büyük bir ülke. Felaketlerde nasıl kenetlendiğimizi görüyoruz. Bu acıları yaşadığımızda yüreğimizi yakıyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ailenin acısını biliyoruz. Hepimiz zor zamanlardan geçiyoruz. Aile içinde acı doğaldır. Şehit anne ve babasını aradığımda hepsi tepkisiz sitemkarsız bir ifadeyle vatan sağolsun dedi" diye konuştu.

Davutoğlu şunları söyledi:

"GATA'da gazilerimizi ziyaret ettim. Bana buradan çıkayım hemen bölüğüme gideceğim sayın başbakanım dedi. Bugünler birlik beraberlik günleri. Bizim askerimizin bilinci bu. Şunda büyük bir kahramanlıkla bu yarbayımızın silah arkadaşları al bayrak için çarpışıyor. Orada kardeş acısıyla bu sözlerin sarfedildiğini düşünüyorum. İnsani olarak yaklaşmak gerektiğini de düşünüyorum, ama Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının gerektiğinde en derin acılara vakar içinde ve dimdik durabilecek nitelikte yetiştirildiklerine dair inancım da sonsuzdur. Zor zamanlarda, zorlu süreçlerde vakar ve kararlılık acıları dindirecek tek şeydir. Fedakarlık yaptığımızda da o fedakarlıkları gelecek nesiller için yaptığımızın bilincinde ve şuurunda olmamız hepimize katkı sağlar. Acıları anlıyoruz, ama bu vakarın korunması gerektiğini düşünüyorum."