Ekonomi Koordinasyon Kurulu(EKK) Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkünde yaklaşık 5 saat süren toplantıda, kamu maliyesi, bankacılık, finans sektörü, reel sektör ve işgücü piyasasına yönelik olarak alınması gereken tedbirler belinlendi. Alınan kararlar, önümüzdeki hafta içinde açıklanacak.
BAŞBAKAN "BİZE MADİK ATTILAR" DEMİŞTİ
Toplantı sonrası yapılan açıklamada dikkat çeken bir detay ise Avrupa Birliği ile devam eden Gümrük Birliği Anlaşması'nın güncellenmesiyle ilgiliydi. Açıklamada, "Avrupa Birliği ile görüşmeleri devam eden Gümrük Birliği Anlaşması'nın güncellenmesiyle ilgili devam eden olumlu süreç hakkında ilgili bakanlar tarafından EKK bilgilendirilmiş ve aynı doğrultuda çalışmaların hızlandırılmasına karar verilmiştir" denildi. Başbakan Binali Yıldırım Gümrük Birliği ile ilgili dün yaptığı açıklamada, "Gümrük Birliği'ni 2017'de ele alacağız. Bunca sene sonra ne var? Gıdada, kamu alımlarında, e-ticarette bu alanlarda güncelleme yapılacak. Gümrük Birliği'nde de bize madik attılar, bu millet bunları biliyor" demişti. 

ERDOĞAN'IN ÇAĞRISINA DESTEK YAĞIYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Yatağının altında döviz olanlar parasını altına dönüştürsün, TL'ye dönüştürsün. Türk lirası değer kazansın” çağrısına birçok kamu kurum ve kuruluşunun yanı sıra özel sektörden de destek yağıyor. Borsa İstanbul, bugünden itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar verdi. Borsa İstanbul'un tüm nakdi varlıklarını TL'ye çevirmesinden sonra TMSF de işlemlerinde TL'yi kullanacağını açıkladı. Maliye Bakanlığı özelleştirmelerde tekliflerin ve ödemelerin TL ile alınması üzerinde çalışıldığını açıkladı. Bakanlık ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın alacağı sarf malzemeleri, tıbbi cihazlara ilişkin her türlü işlemin de TL ile yapılması konusunda bir görüşmenin yapıldığını bildirdi.
ÖZEL SEKTÖR DE HAREKETE GEÇTİ
Doların artışının hızla devam etmesi üzerine sosyal medyada başlatılan 'Dövizini Türkiye İçin Boz' kampanyasına Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk de destek verdi. Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk twetter hesabından yaptığı paylaşımda. "500 dolar bozduran ve resmi makbuzu 0549 763 31 62 nolu telefona Whatsapp mesajı gönderen herkese Metro'dan bir bilet hediye edeceğim" dedi. KasapDöner ise, son gelişmeler üzerine Türk Lirasının güçlendirilmesi ve korunması için franchise bedelini dolardan TL’ye çevirdi.
VATANDAŞTA DUYARLI
Cumhurbaşkanının çağrısının ardından sosyal medya üzerinden Türk lirasını korumaya yönelik "Oyunu bozalım, dövizleri bozduralım" sloganıyla "#BozDoları" kampanyası da başlatıldı. Söz konusu kampanyaya Türkiye genelinde vatandaşlar destek oluyor. Pek çok vatandaş ellerindeki dolarları bozdurmaya başladı. Eyüp Alibeyköy’de fırıncı bir esnaf Dolar ve Euro’nun yükselişi nedeniyle ilginç bir kampanya başlattı. Dolar ve Euro bozduran herkese bedava ekmek dağıttı.