Başbakan Yıldırım: Kayseri'ye hızlı tren de getireceğiz
Başbakan Yıldırım, Kayseri'de toplu açılış töreninde konuştu. Başbakan Yıldırım, "Kayseri'ye hızlı tren de getireceğiz. Yozgat üzerinden Kayseri'ye, Sivas'a, Ankara'ya oradan da İstanbul'a bağlantısı devam edecek. Bunlar Kayseri'ye, bu güzel şehre bir lütuf değildir. Siz bunu fazlasıyla hak ediyorsunuz. Bu hizmetlerimiz artacak, sürecek" dedi.
Başbakan Yıldırım: Kayseri'ye hızlı tren de getireceğiz
Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle; Emek üreten insanların başı diktir, kimseye boyun eğmez. Bu şehrin bizim gözümüzdeki en büyük özelliği kendi kendine yeterliğe sahip olmasıdır. Siz Kayserililer, değerli hemşehrilerim, demokrasiye 15 Temmuz'da verdiğiniz destek, yazdığınız destanlar bütün Türkiye'ye emsaldir. Demokrasinin, güvenin, istikrarın değeri bilinen Kayseri her seçimde ille de istikrar, ille de güven demiştir. Türkiye'nin her şehri gibi benim de memleketimdir Kayseri. AK Parti olarak 2002 yılında ilk hükümeti kurduğumuzda uzun ince bir yola, büyük bir mücadeleye girdiydik. Bu yolda Kayseri her zaman bizimle beraberdi. Size teşekkür borçluyuz. Bizi asla yalnız bırakmadınız, her zaman öncü oldunuz. 14 yılda Kayseri ihracatını beş kat arttırdı. İşte üreten, ürettiğini ülkenin refahına dönüştüren Kayseri'ye onun için minnettarız.



KAYSERİMİZE İKİ ÜNİVERSİTE KAZANDIRDIK
Açılışını yaptığımız 104 eserin maliyeti 1 milyarı geçiyor. Kayseri'ye helalü hoş olsun. Bu açılışların içinde hizmet binaları, spor salonları, kadın, gençlik merkezleri, ibadethaneler, okullar ve öğrenci yurtları var. Ayrıca Yeşilhisar, Pınarbaşı, Felahiye ilçelerine kazandırdığımız eserler var. AK Parti hükümetleri olarak Kayseri'yi 14 yıllık hizmet yarışında asla diğer bölgelerden geri bırakmadık. Kayserimize 14 yılda 13,5 milyar yatırım yaptık. İhracat 1,5 milyarın üzerine çıktı. 4 binin üzerinde sınıf, 13 bin 500 konut tamamladık, vatandaşlarımızın hizmetine verdik. Bu güzel ilimize iki üniversite kazandırdık. İlk doğalgaz getirdiğimiz illerin içinde Kayseri var. Kayseri'yi Nevşehir'e, Niğde'ye, Sivas'a, Yozgat'a bölünmüş yollarla bağladık. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik.
HÜKÜMET TEDBİRLERİ ALDI ALMAYA DA DEVAM EDECEK
Kayseri'ye hızlı tren de getireceğiz. Yozgat üzerinden Kayseri'ye, Sivas'a, Ankara'ya oradan da İstanbul'a bağlantısı devam edecek. Bunlar Kayseri'ye, bu güzel şehre bir lütuf değildir. Siz bunu fazlasıyla hak ediyorsunuz. Bu hizmetlerimiz artacak, sürecek. Sayın Cumhurbaşkanım, değerli Kayserililer, değerli vatandaşlarım, biz bölücü siyaset değil birlik siyaseti, eser siyaseti, hizmet siyaseti yapıyoruz. Dünyadaki olup bitenlere rağmen Türkiye kalkınmaya, büyümeye, dev projeleri birer birer hayata geçirmeye devam ediyorlar. Bugünlerde ekonomi üzerinden ülkemize vurmaya çalışan belirli odaklar olduğunu görüyoruz. Siz 15 Temmuz'da boyunuz ölçüsünü aldınız! Bu millet bu alçak bölücülere, bu alçak FETÖ'cülere hak ettiği cevabı verdi mi? Türk ekonomisi her türlü saldırıya karşı, her türlü tezgaha karşı güçlüdür. Hükümetimiz gereken tedbirleri de vazgeçmeden alacaktır, almaya devam edecektir. Bugün de gelip geçecek ve sizin iktidarınız, AK Parti iktidarı durmak yola devam diye hizmetlere devam edecek.
BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GETİRMEYE HAZIR MISINIZ?
Şimdi en büyük reformu yapmaya hazır mı Kayseri? Başkanlık sistemini, Cumhurbaşkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız? İşte Kayseri'ye yakışan da budur. Siz istedikten sonra herşey olur. Bizim en büyük gücümüz halktır ve Hak'tır. Hakkın gücü ve yardımıyla, sizlerin sevgisi ve samimiyetiyle aşamayacağımız engel yoktur. Bize ders vermeye çalışanlar, yön vermeye çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki, bu millet, bu aziz millet gücünü Hak'tan alır, imanından alır. Bizim derdimiz üretimdir, gelişimdir, kalkınma. Bizim gönlümüz millet sevgisiyle Kayserili hemşehrimizin sevgisiyle çarpar. Erzincan'da Erzincanlıyla, Rize'de Rizeliyle, Hakkari'de Hakkariyle beraber Türkiye'yi şehir şehir, ilçe ilçe, köy köy kalkındırmaya emin adımlarla ilerliyoruz.
FELAKET TELLALLIĞI YAPANLARA N'ÖRÜYON HEMŞEHRİM DEYİN
Sizlerin desteğinizle yeni Anayasamızı yapmış olacağız. Felaket tellallığı yapanlara hiç kulak asmayın. Onlara deyin ki, "Nörüyon hemşehrim". Hepinizi bu duygularla, sevgiyle selamla selamlıyorum. Allah'a emanet olun.