İSTANBUL

Dört buçuk ay boyunca Balıkçıların dört gözle beklediği 1 Eylül gecesi denize açılan balıkçılar bereketli bir yıl dileğiyle ‘Vira Bismillah’ dedi. Av yasağının son bulmasıyla vatandaşların sofrası şenlenecek. Vatandaşların palamutu tezgahlardan ilk günlerde 5-10 lira arasında satın alabileceği belirtiliyor.

RİZE

Deniz av sezonunun açılması ile Rize’de balıkçı tekneleri düzenlenen törenle Karadeniz’e açıldı. Düzenlenen törende yapılan konuşmaların ardından balıkçı teknesi şeklindeki pasta kesilerek törene katılanlara ikram edildi. Her ayrıntının düşünüldüğü törende balıkçı teknesi şeklindeki pastanın üzerindeki Türk Bayrağı ve terörle mücadelede kaybettiğimiz şehitlerimiz de unutulmadı. Törende tek unutulan balık avcılığının vazgeçilmezi olan gemi tayfaları oldu. Denize açılmaya hazırlanan tayfalar töreni düşünceli bakışlar ile balıkçı gemilerinden izlediler.

MUĞLA

2014-2015 balık avı sezonu açılışı bu yıl Muğla’dan demir aldı. Dualar eşliğinde balıkçılar ‘Vira Bismillah’ derken, balık avı sezon açılışına gelen konuklara ekmek arası balık ikram edildi. Balık av sezonunu açılışında ilk balık mezatı da yapıldı. Vali Amir Çiçek tarafından açık arttırmaya çıkarılan çipura, levrek, mercan mezatında 5 kilogram mercan 500 liraya satıldı. Mezatın ardından balık av sezonunun açılışı için dualar okundu.

BURSA

4 buçuk aydır av yasağının kalkmasını bekleyen balıkçıların beklediği gün geldi. Son hazırlıklarını da tamamlayan Bursa'lı balıkçılar, ağ atmak için denize açıldı.  Balıkçılar, sabaha kadar ağ attıktan sonra tuttukları balıkları İstanbul, Bandırma, Bursa gibi illere gönderecekler.

TEKİRDAĞ

Tekirdağlı balıkçılar, yeni sezonun ilk ağlarını atmak için dualar eşliğinde Marmara’ya açıldı.Tüm eksikliklerini tamamlayarak heyecanla 1 Eylül'ü beklediklerini söyleyen Fahri Göymen, “Bütün balıkçı arkadaşlara Trabzon’dan Samandağ'ına, Tekirdağ’dan Kumbağ’a herkese rastgele diyorum” dedi.