Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suriye'deki çatışmalardan kaçanların geçiş yaptığı Yumurtalık mevkisinde Suriyeli sığınmacılara hitaben, "Bilin ki kalbimiz sizin için yanıyor" dedi.
Çelik, Suruç'taki incelemeleri kapsamında sınır hattında Suriyeli Kürtlerin geçiş yaptığı noktada incelemelerde bulundu.
Beraberindeki ekiple Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani (Ayn el Arap) ilçesinde IŞİD ile PYD güçleri arasında çıkan çatışmalardan kaçanların geçiş yaptığı Yumurtalık mevkisindeki koordinasyon merkezine geçen Çelik, AFAD yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Burada geçiş yapan Suriyeli kürtlerle görüşen Çelik, Türkiye olarak Suriye halkının yanında olduklarını belirtti.
Sığınmacıları en güzel şekilde ağırlayacaklarını ifade eden Çelik, gruba hitaben, "Sizleri sağlıklı bir şekilde yerleştirmek için altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Yeme, içme ve her şeyleri karşılayacak şu anda güzel kamplar kuruluyor. Sizin zor durumunuzu görmeye geldim inşallah salimen geçeceksiniz. Hem hayvan hem araçlarınızla ilgili konuyu Ankara'ya taşıyarak değerlendireceğiz, inşallah çok kısa bir süre içerisinde karar neticelendirilecek. Bilin ki bizim kalbimiz sizin için yanıyor. Hem hayvanlarınız hem de arabalarınız için durum değerlendirmesi yapıyoruz bunlara çare bulacağız" dedi.
Daha sonra cep telefonuyla bir süre görüşen Çelik, zırhlı araca binerek Vali İzzetin Küçük, Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı ve İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü ile kısa bir toplantı yaptı.

'BAŞBAKAN'IN SELAMI VAR'
Daha sonra araçtan inen Bakan Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının hepinize selamı var, şimdi yaptığımız görüşmeye göre, pazartesiden itibaren iki yerden biri Yumurtalık diğeri Çengelli noktalarından geçiş olacak, araçlarınızı bu iki noktada geçirerek park edebilirsiniz, araçlar burada kalacak eşyalarınızı ise alacaksınız" diye konuştu.
Çelik, sığınmacıların sınırda bekletilen hayvanlarının da geçişinin sağlanacağını ve bunların kesilerek sığınmacılara dağıtılacağını belirtti.