Ak Parti Bursa İl Başkanlığı, Merinos Parkı Gönül Dostları bahçesinde bayramlaşma töreni düzenledi. Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız ve çok sayıda partili katıldı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Çelik, şunları söyledi:

"Milletimizi saf dışı bırakmaya çalışanlar bugün bundan vazgeçtiler mi? Bugün yaşanan tablo çok farklı. Şu anda imaj bozma ve karizma çizme, itibarsızlaştırma konusunda olmadık yollar deniyor. Bunlarda bir tanesi Saray. Dillerine dolandırmışlar saray saray diye. Yabancı devlet adamlarını, Türkiye’ye geldikleri zaman, trafiği kapatarak karşılıyorduk. Dubalar kalkıyor, trafik kapatılıyor, halılar seriyor ve devlet adamları orada karşılanıyordu. Trafiğin aktığı yol kapatılıyor, orada resmi tören yapılıyordu. 2015 Türkiye’sinde olacak şey midir? Baktılar ki bu bir ihtiyaç ve bu ihtiyacı Ak parti gerçekleştiriyor, şimdi de sarayda utanmadan sıkılmadan bardak, tabak, çatal, kaşık, klozete varıncaya kadar işi adileştirdiler. Amaç itibarsızlaştırmak."

"EY MUHALEFET, MİLLETİN TOKADI GELİYOR"

Konuşmasında muhalefet liderlerinin 7 Haziran akşamı yaptığı konuşmaları eleştiren Çelik, muhalefetin seçimler boyunca Ak Parti’yi çökertmek için her yolu denediğini söyledi. Çelik, şunları söyledi:

"Ak Parti’ye çelme atmak için her yolu denediler. Her şeye rağmen bütün insanlara rağmen, bütün itibarsızlaştırma politikalarına rağmen Ak Parti yüzde 41 oy aldı. Meclise giren iki partinin oy oranlarını toplarsanız ancak yüzde 41 yapıyor. Sorunun muhalefet olduğu çok açık. Türkiye’de siyasi istikrar biraz bozulmaya doğru gitmiş, AK Parti tek başına iktidar olamamış diye seviniyorlar. Bu muhalefetten ülke yönetimi çıkar mı? Çıkmayacağını herkes görüyor. Milletin ortaya koyduğu tablo içerisinde bir koalisyonun oluşması gayreti içerisinde olacağız. Ama gittiğimizde, gördüğümüzde, konuştuğumuzda söylenen sözleri sizde takip ediyorsunuz. 'İktidar ol', olamıyor. 'Kurun', kuramıyor. 'Gelin', gelmiyorum. Ey muhalefet o zaman bekleyin milletin tokadı geliyor." 

MÜZEZZİNOĞLU: BİR CACIK YAPAMAYACAKLARINI GÖRDÜ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da 10 seçimden de 10-0 galip çıktıklarını söyledi. İlk defa tek başına iktidar olamama gibi bu durumla karşılaştıklarını ifade eden Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"9 defa da millet bize yanlış yapmadıysa 10'uncu defa da bize verilen bir uyarı var demektir. Ak Parti’yi tek başına iktidar yapmama üzerine iç ve dış mihraklar aynı akşam bir balonu şişirmeye kalktılar. 'Yüzde 60’lık blok' dediler ve bu blok aynı akşam meclis başkanını seçti. Bu süre zarfında başbakanlığı birbirlerine hediye ettiler. Sanki başbakanlık kendi ellerinde. Bir bakıyorsunuz dönüşümlü başbakanlık diyorlar. Sanki çift kale maç yapılacak. Bu millete hizmet edecek kadrolar çift kale maç yapacaksa, hizmet edebilir mi? Yüzde 60’lık o balon bloku kendileri patlattılar. Millet bu üç partinin bir araya gelerek bir cacık yapamayacaklarını gördü."