Ermenilerin son bir aydır süren tacizleri dün sabaha doğru yoğun çatışmalara döndü. Azerbaycan'ın Kazak ve Tovuz şehirlerinde süren çatışmalarda Azerbaycan ordusu ile Ermenistan birlikleri arasında karşılıklı roket atışlarına döndü. Ermeniler işgal altında tuttuğu 3 köyü boşaltarak geri çekildi. Çatışmalar sırasında  39 ermeni askeri öldürüldü, 8'i esir alindi Azerbaycan ordusu bölgeye hakim 3 tepenin kontrolünü ele geçirdi. Azerbaycan kaynakları çatışmalar sırasında bir Azerbaycan Yüzbaşı'nın şehit düştüğünü duyuruyor. Bölgeden çelişkili haberler geliyor.
ÇOK SAYIDA TANK BÖLGEYE SEVK EDİLDİ
Azerbaycan ordusu resmi olarak bir açıklama yapmasa da, sosyal medya üzerinden çok sayıda zırhlı birliğini son iki gündür çatışmaların yoğun olduğu bölgelere kaydırıldığını iddia ediliyor. Çatışmaların sürdüğü bölgeye gönüllü olarak gitmek isteyenlere yerel güvenlik birlikleri izin vermiyor. Gazetecilerin sınıra yakın bölgelerine izin vermeyen yetkililer gerginliğin sürdüğünü tansiyonun yüksek olduğunu söylemekle yetiniyor.
AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN AÇIKLAMASI
Azerbaycan Ermenistan sınır hattında meydana gelen çatışmalarla ilgili olarak Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamada, sınır hattında gerginliğin devam ettiğini doğruladı. Açıklamada, Ermeni katillerin uzun namlulu silahla bir okulu taradığını, saldırı sırasında Elnur Caferov'un şehit düştüğünü duyurdu. Bakanlık açıklamasında son aylarda aynı bölgede Azerbaycan köylerine Ermeni askerlerinin sıkça rastgele ateş açtığı belirtilerek "Halkımızın evleri Ermeni askerlerinin sık sık ateş açtığı için kullanılamaz hale geldi. Cephe hattındaki gerginliğin tek nedeni Ermeni askerlerinin topraklarımıza yönelik işgal girişimidir. Azerbaycan Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nın uluslararası sözleşmelerinden doğan yükümlülüğünü yerine getirmiş, kendi topraklarını korumuş, tecavüzkar Ermeni silahlarının bulunduğu bölgeler susturulmuştur.