Ünlü hacker grubu Ayyıldız Tim Salı günü Amedspor'un Facebook sayfalarına düzenlediği siber saldırıları geceye kadar sürdürdü, grup son olarak HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın resmi Facebook sayfasını hackledi ve sayfaya el koydu. Çarşamba günü 00:15 sıralarında Facebook sayfasına siber saldırı düzenleyen Ayyıldız Tim ekibi, sayfanın yönetimini ele geçirerek Figen Yüksekdağ'ın profil fotoğrafını ve kapak fotoğrafını değiştirdi.

RESMİ ONAYLI SAYFAYI HACKLEDİLER

Facebook'un tanınmış kişilere ve büyük kuruluşlara verdiği onay tiki olan Figen Yüksekdağ'ın sayfasını Ayyıldız Tim ele geçirdi. Olayın detaylarına TGRT Haber'den Semih Bişkin ulaştı. Ayyıldız Tim, Salı günü, gündüz saatlerinde başta Amedspor'un fan ve büyük sayfası olmak üzere bir çok terör destekçisi sayfaya siber saldırı düzenleyerek ele geçirmişti. Ayyıldız Tim ekibi ise geceyi büyük bir bombayla sonlandırdı. Figen Yüksekdağ'ın Facebook tarafından resmi olarak onayladığı ve mavi tik verdiği sayfası Ayyıldız Tim tarafından hacklendi.

SAYFADAN ASKER VE POLİSLERE SELAM GÖNDERDİLER

Figen Yüksekdağ'ın Facebook sayfasını hackleyen Ayyıldız Tim, Figen Yüksekdağ adıyla kendi imzalarını atarak 'Tüm polislerimize, askerlerimize ve şehit ailelerimize selam olsun, bu sayfa sizlere armağan olsun' yazısı paylaştılar. Ayrıca, 'Sizler vatan hainisiniz, şehit çocuklarının ahı sizleri boğacak' yazısı da bir diğer dikkat çeken gönderi oldu.

YÜKSEKDAĞ NE YAPACAK?

Figen Yüksekdağ'ın resmi sayfasına siber saldırı düzenleyerek ele geçiren Ayyıldız Tim'den alınan bilgilere göre sayfa Yüksekdağ'a tekrar teslim edilmeyecek. Sayfanın kapak fotoğrafını ve profil görüntüsünü Ayyıldız Tim, Türk bayrağı ve Ayyıldız Tim logoları koyarak 'Ayyıldız Tim Hacked' gönderisi paylaştılar. İşte Ayyıldız Tim'in Figen Yüksekdağ'ın orjinal Facebook sayfasını ele geçirdikten sonra getirdiği son hali;

Kaynak: TGRT Haber - Semih Bişkin