"3-4 DAKİKA BOYUNCA HAVADAN BOMBARDIMAN YAPILDI"

Aysel Tuğluk, CNN Türk'te katıldığı Tarafsız Bölge programınına saat 21:30 civarında bağlanarak, Kobani civarındaki IŞİD hedeflerine 3-4 dakika boyunca havadan bombardıman yapıldığını söyledi. Tuğluk, Kobani'ye 2 kilometre yakınında bulunduklarını dile getirerek, çatışmaları yakından takip ettiklerini söyledi. Tuğluk, havan toplarının isabet ettiği yerleri çıplak gözle gördüklerini söyleyerek şunları kaydetti:

"BURADA SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI ATILIYOR"

"Şimdi size çok yeni bir haber vereyim. Burada sevinç çığlıkları da atılıyor. Uçaklarla yoğun bir saldırı yapıldı. Uçak saldırılarını görüyoruz. Saldırı var. Hangi uçaklar, koalisyondan mı Türkiye'den mi onu bilemiyoruz tabi ki. Burada halkın sevinci oldu. Bir iki dakika içinde olan bir durum. Ama üst üste bir uçak saldırısı oldu. Saldırı 3-4 dakika sürdü diyebilirim. Biz sınır hattındaki bütün halkın bulunduğu yerlerde dolaştık. Gün boyu çok yoğun saldırılar oldu. Kobani saldırısı başladığı günden biz sınırdayız. Saldırılar son 3-4 gündür çok yoğunlaştı."

ABD VE KOALİSYON GÜÇLERİ IŞİD TANKLARINI VURDU

Öte yandan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD hedeflerini bombaladı.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, koalisyon güçleri, Kobani'deki iki noktaya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, IŞİD'in kullandığı tanklar ile karargah binasının hedef alındığını belirtildi.

SINIRDA SEVİNÇ GÖSTERİLERİ

Hava saldırısı sonrası meydana gelen patlama Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden de görüldü. Kobani'deki milis güçler ise patlayan tankların istikametine bir süre ateş etti.

Tankların patlamasını izleyen vatandaşlar, sevinç gösterisinde bulundu.