Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşananları yerinde görmek isteyen Avrupa Parlamentosu üyelerinin Nusaybin'e girişine izin verilmedi. Bütün çabalarına rağmen yetkilileri ikna edemeyen heyet, bunun üzerine Cizre'ye hareket etti.

HDP'Lİ VEKİL TEK BAŞINA YÜRÜYÜŞ BAŞLATTI

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ise "Ben de yürüyerek giderim." diyerek, tarlalardan Nusaybin'e girmek için tek başına yürüyüş başlattı.

NUSAYBİN'E 14 KM KALA DURDURULDULAR

Aralarında Yeşiller Partisi Avusturya Ulusal Parlamento Milletvekili Berivan Aslan,Hollanda Sosyalist Partisi Milletvekili Sadet Karabulut, Almanya Sol Parti Federal Parlamento Milletvekili Inge Höger'in de bulunduğu Avrupalı parlamenterler, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Barış Bloku Eş Sözcüsü Nuray Sancar, Gazeteci Celal Başlangıçve Barış Bloku heyeti Nusaybin ilçesine 14 km kala askerler tarafından durduruldu.

HEYETİN İLÇEYE GİRMESİNE İZİN VERİLMEDİ

Askerlerle yapılan görüşmeye rağmen heyetin ilçeye girişlerine izin verilmedi. Heyette bulunan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ile konuya ilişkin görüştü. Ancak Vali Koçak da can güvenliği gerekçesiyle ilçeye girişe izin vermedi.

ALMANYA, AVUSTURYA VE HOLLANDA'DAN GELDİLER

Avusturya Yeşiller Partisi Milletvekili Berivan Aslan, 12 kişilik Avrupa delegasyonu ile buraya geldiklerini söyledi. Almanya, Avusturya ve Hollanda'dan gelen heyetlerin burada olduğunu belirten Aslan, "Görüyoruz ki özellikle bizim için hazırlanan bir barikat var. Kaygılarımız var. Buradaki insan haklarının çiğnemesinden dolayı kaygılarımız var. Buradaki insanlara ses olabilmek için buraya geldik. Ama şimdi kaygılarımız daha da arttı. Daha neler olacak diye oradaki insanlar için kaygılarımız var. Şehre 14 km kalmasına rağmen burada bekletiliyoruz. Bizler bu barikatlardan dolayı susmayacağız. Daha fazla direneceğiz." dedi.