İSLAM karşıtı Lars Hedegar'ı öldürme girişiminde bulunan zanlının Türkiye'de tutuklu iken serbest bırakıldığı iddialarına tepkiler dinmedi. Danimarkalı siyasetçiler Türkiye ile ilişkilerin dondurulması çağrısında bulundu. Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, Berlingske gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye nota verildiğini doğrularken, Danimarka Halk Partisi Dış Politika Sözcüsü Sören Espersen "NATO'da müttefik olduğumuz bir ülke nasıl böyle bir şey yapar. Türkiye NATO'dan atılmalı ve AB'ye girme şansı ortadan kaldırılmalıdır" dedi. 
 
HEDEGAR'IN HEDEFİNDE BU KEZ DE TÜRKİYE VARDI 

Parlamentoda temsil edilen siyasi partiler, Türkiye ile ilişkilerin dondurulması çağrısında bulunurken, konunun baş aktörü Lars Hedegaard, şöyle konuştu:
 
"Ben zanlının Danimarka'ya iade edilerek yargılanmasını bekliyordum ama serbest bırakılması beni çok şaşırttı. Türkiye öncelikle bir Müslüman ülke ve İslam dinine çok sadık. Türkiye'deki Müslümanlar için biz hiç önemli değiliz ve üzerimize pislemeye hazırlar. Zanlı belki Suriye ve Irak'a geçmiştir ve orada kadın ve çocukların kafalarını kesiyordur."
 
TÜRKİYE'NİN DAHA ÖNEMLİ SORUNLARI VAR 
 
Kopenhag Üniversitesi'nden Türkiye uzmanı Daniella Kuzmonovic, Danimarka'nın kriz yaratma çabasına karşılık, Türkiye'nin gündeminde başka önemli konular bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:
 
"Danimarka kriz yaratabilir. Tabi ki Ankara müracaat ve eleştirileri göz önüne alacaktır ama Türkiye'nin başka önemli sorunları var. Örneğin Kobane ve sınırlardaki güvenlik sorunu Lars hedegard'a saldıran zanlının serbest bırakılmasından daha önemli." 
 
Kuzmonovic, zanlının pazarlıklar sonrası serbest bırakıldığı konusunda Türk tarafından bir açıklama gelmediğini hatırlatarak, hükümetin Kobane'yi IŞİD'a sattığı konusunda da Kürtlerin endişeleri olduğunu hatırlatarak, "Türkiye esir diplomatlara karşılık tutukluları serbest bıraktı ise bundan en yakın müttefiki ABD'nin haberi olmuştur" dedi. 
 
Danimarka medyası da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "diplomatları kurtarmak için IŞİD'e ne verdiğimiz önemli değil" sözlerini ön plana çıkarak, Türk hükümetinin Danimarka'nın çıkarlarını hiçe saydığı iddialarında bulundu.