AVCILAR'da 1 kişinin hayatını kaybettiği 4 kişinin de ağır yaralandığı facianın sorumlusu tanker şoförü çıktı. 
Damperi açık kamyonla yola devam eden şoför üst geçidin yıkılmasına sebep verdi. Kazadan sonra da vahim bir itirafta bulundu: 'Kumanda bozuktu, damperi indiremedim.'

İstanbul'un en yoğun trafiğinin oluğu E-5 yolu üzerindeki üst geçidin çökme sebebi ortaya çıktı. Bir kamyon geçişi için uygun ölçülere sebep olan üst geçidi, damperi bozuk olan kamyon yıkmış. 

Kazadan yara almadan kurtulan tanker şoförü bozuk olan damperle üst geçitin altından geçmeye niyet etmiş. Damper üst geçide takılınca facia yaşandı. 

'KUMANDA BOZUKTU, DAMPERİ İNDİREMEDİM'

Yara almadan kurtulan tanker şoförü, olay nedeniyle büyük şok yaşadı. Şoför, olayla ilgili olarak polise ilk ifadesini verdi.

Bir görü tanığı, damper kumandasının bozuk olduğunu savunan şoförün, “Elim düğmedeydi ama damperi indiremedim” dediğini söyledi.

avcilar-üst-geçit-faciasi.jpg

VALİLİK AÇIKLAMASI DA DOĞRULADI

İstanbul Valiliğinden kazayla ilgili gelen açıklamada, kazanın kamyonun kasası açık şekilde seyretmesi nedeniyle yaşandığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

-“03.09.2014 günü (bugün) saat 10.00 sıralarında İlimiz Avcılar ilçesi E-5 karayolu üzerinde Pelikan Mall alışveriş merkezi yakınında Küçükçekmece istikametinden Edirne istikameti yönüne giden 34 GF 8828 plakalı sıvı madde taşıyan bir yük kamyonun kasasının açık şekilde trafikte seyretmesi esnasında, yaya üst geçidine çarpması sonucu 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımız ise yaralanmıştır.”

avcilar-üst-geçit-çöktü-facia.jpg

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Bölgede esnaflık yapan görgü tanığı Tuncay Şamiloğlu da, “Tankeri gördüm, hafif kalkıktı” dedi.

TANKERDE NE VARDI?

Avcılar’da kazaya karışan aracın Esenyurt’ta bulunan Cantürk İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait olduğu belirlendi. Bir şirket çalışanı “Araçta katı evsel atık bulunuyordu. Bu atıklar Büyükçekmece tarafına götürülüyordu. Çevreye zarar verecek bir kimyasal atık bulunmuyordu araçta. Bu araçlarla sıvı madde taşınması da söz konusu değil. Aynı kaynak şirket yetkililerinin de olay yerinde bulunduklarını söyledi” dedi.