Atatürk Havalimanı'ndaki Saldırı Nasıl Gerçekleşti?
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen terör saldırısı sonucu 32 vatandaşımız hayatını kaybetti. Al Jazeera'ye konuşan güvenlik kaynakları, 3 canlı bombaylaAtatürk Havalimanı'nda gerçekleşen saldırının nasıl düzenlendiğini anlattı.
İLK GÜVENLİK NOKTASINDAN ATEŞ AÇTI
Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre ilk saldırgan dış hatlar terminalinin ana giriş kapısından içeri girdi. Burası alandaki ilk güvenlik noktası. Bu noktada X ray cihazına yakalanmadan daha ileri geçemeyeceğini bilen saldırganlar üzerindeki uzun namlulu silahla bu noktada etrafa ateş etmeye başladı.
POLİS MEMURU VURDU, KENDİNİ PATLATTI
Arama bölgesinin vatandaşlarla dolu olması nedeniyle polis saldırgana müdahalede zorlandı. Ateş ederek içeriye doğru ilerleyen saldırganın, içeri ilerleyişini havalimanında görevli bir polis memuru engelledi. Polis memuru vatandaşlara ateş eden saldırganı vurdu. Yaralanıp yere düşün saldırgan üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.

İKİNCİ TERÖRİST, İLK SALDIRGAN ÖLÜNCE ÜZERİNDEKİ BOMBAYI PATLATTI
İlk saldırganın daha fazla ilerleyememesinin ardından ikinci saldırgan harekete geçti. Ancak ikinci saldırgan da içeriye doğru ilerleyemedi. X- Ray cihazının önündeki bölgede ateş etmeye başlayan saldırgan, ilk saldırganın vurulmasının hemen ardından üzerindeki bombayı patlattı.


ÜÇÜNCÜ TERÖRİST, ARAÇ BEKLEYEN VATANDAŞLARA ATEŞ AÇTI SONRA KENDİNİ PATLATTI
Üçüncü saldırı ise alandan çıkan vatandaşların kendilerini bekleyen araçlarına veya taksilere bindiği noktada gerçekleştirildi. Üçüncü saldırgan önce sağa sola ateş etmeye başladı. Çevredeki polisler ile çatışmaya girdikten bir süre sonra da üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.
HAVALİMANI KAPATILDI
Saldırının ardından Adalet Bakanı Bozdağ, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ilk bulgulara göre saldırının hangi terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğinin bilindiğini ancak bilgilerin teyide muhtaç olduğunu açıkladı.
Havalimanına girişlere izin verilmedi. Havalimanına giden yollar araç trafiğine kapatıldı. Havalimanına, yalnızca polis ve sağlık ekipleri ile görevlilerin girişine izin verildi. Metro seferleri de Yenibosna istasyonuna kadar yapılabildi. Yakınlarına ulaşmaya çalışanlar nedeniyle, yollar kilitlendiSağlık ekipleri, havalimanındaki yaralıları hastaneye kaldırırken, olay yerine özel harekât ve bomba imha ekibi sevk edildi. Yaralıların kaldırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile çevredeki diğer hastanelerde, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.Polis helikopteri de havalimanı üzerinde uçuş yaptı.
ŞOK GÖRÜNTÜLER
İlk terör saldırısından çok kısa süre sonra kaydedilen görüntülerde yaralandıkları için ya da şok geçirdikleri için yerde yatanlar görüldü. Çevredekilerin yardım için bu kişilerin yanına koştuğu sırada bir patlama sesi daha duyuluyor. Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının en kritik görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı..