Atalay Filiz'in üzerinden çıkanlar


Atalay Filiz'in üzerinden çıkanlar

Atalay Filiz'in üzerinden çıkanlar


Atalay Filiz'in üzerinden çıkanlar

Atalay Filiz'in üzerinden çıkanlar

Atalay Filiz'in üzerinden çıkanlar
Atalay Filiz ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranan Atalay Filiz, İzmir'in Menderes ilçesinde yakalandı. Atalay Filiz'in yakalanmasının ardından detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Atalay Filiz'i tanıyan dolmuş şoförünün yolda ihbar üzerine çevirme yapan polislere sürekli selektör yaparak bilgi verdiği ve seri katilin yakalanmasını sağladığı bildirildi. Atalay Filiz’in, ilk ifadesinde özellikle "Ailemle 3 yıldır görüşmüyorum. Annemi çok özlemiştim, yanlarına gitmek istiyordum" dediği öğrenildi. İzmir’de yakalandıktan sonra işlemlerinin ardından İstanbul’a gönderilen Atalay Filiz’in, üzerinden çıkanlar da şaşırttı. Filiz'in çantasından yüklü miktarda para, sahte kimlikler, kredi kartları, yaşam malzemeleri, 2 av bıçağının yanı sıra çok sayıda ismin alt alta sıralandığı ve 18.08.1987 tarihinin bulunduğu iki liste çıktı. Sosyal medyada Filiz'in çantasından çıkan uzun isim listesinin yabancı porno film oyuncularına ait olduğu belirtildi. Uzmanlar ise "Çantadan çıkan film ve müzik CD’leri ile zamanını geçirmeye çalıştığı anlaşılıyor, çok sayıda top şekeri, düşen kan şekerini dengelemek için kullanmış" dedi.Tuzla’da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı, 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı Ankara’da öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz günler sonra yakalandı. İşte tüm detaylar: 
İHBAR GELDİ
 Zanlı Atalay Filiz için bugün saat 07.30 sıralarında Gümüldür minibüsünden polise ihbarda bulunuldu. Ancak ihbarın hemen ardından bunu anlayan Atalay Filiz, minibüsten inip başka bir minibüse bindi. Aynı vatandaş yeniden Emniyet Müdürlüğü’nü arayıp Atalay Filiz’in bindiği minibüsün plakasını ve hangi hatta çalıştığı bilgisini polisle paylaştı. Polis hemen MeDİRENÇ GÖSTERMEDİ
Minibüs, Menderes ilçe merkezine geldiği sırada etrafta sıkı önlem alan polisler tarafından durduruldu. Atalay Filiz, herhangi bir direnç gösteremeden minibüsten indirildi. Filiz’in üzerinde bir sırt çantası vardı ve polise önce sahte kimliğini gösterdi, ancak gözaltına alınmaktan kurtulamadı. Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Çantası incelendiğinde çıkan kimliklerden Atalay Filiz olduğu tespit edildi.
İSTANBUL’DAKİ CİNAYETTEN 2 GÜN SONRA İZMİR’E GELDİ
Atalay Filiz, İstanbul’da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçi’yi öldürdükten sonra 29 Mayıs’ta çeşitli yolcu otobüsleri değiştirerek İzmir’e geldi. Aynı gün Buca’da girdiği internet hizmeti de veren kafeteryada 4 saat kalıp gece konaklayacağı Yeşilyurt Semti’ndeki evi buldu. Filiz, aynı gün gece yarısına doğru Yeşilyurt Semti’ndeki eve yerleşti. Ev sahibinin 75 lira oda ücreti istemesi üzerine gece yarısı geldiğini söyleyip, 25 lira indirim yapmasını istedi ve ev sahibine 50 lira ödedi.
KURBAĞA VE BÖCEKLERİ YEDİ
Atalay Filiz, 30 Mayıs’ta Buca’da farklı bir evde kaldı, 31 Mayıs’ta da asker olan babasıyla birlikte gençlik yıllarında askeri kampına da gidip kaldığı Menderes İlçesi’nin tatil yöresi Gümüldür’e gitti. Burada birkaç gün pansiyonda kaldı. Ardından dağlık arazide, park ve sahillerde yattı. Aldığı biyoloji eğitimi ve gençlik yıllarında gittiği doğada yaşam kursları nedeniyle doğadaki kurbağa ve çeşitli hayvanları, zehirli olmadığını bildiği çeşitli otları ve bitkileri yiyerek hayatta kaldı.
DAHA ÖNCE SAPIK SANILMIŞ
Filiz dün mandalina bahçesinde üzerini değiştirirken vatandaşlar tarafından görüldü, ’sapık’ olduğu düşünüldü, ancak tanınmadığı için ihbarda bulunulmadı.
İSTANBUL'A DÖNECEKMİŞ... HER ŞEYİ ANLATTI
İstanbul'da 27 Mayıs'taki cinayetin ardından İzmir'e gelen ve Buca ilçesindeki bir internet kafede kalacak yer araştıran Filiz'in, 2 öğrencinin evlerinin bir odasını günlük kiraya verdiğini internette gördüğünü, bu kişilerle irtibat kurarak Yeşilyurt semtindeki evde geceliği 50 liradan olmak üzere 2 gece kaldığını anlattığı bildirildi.  Daha sonra babasının subay olması nedeniyle daha önce kaldıkları askeri kampın bulunduğu Özdere Mahallesi'ne gittiğini anlatan Filiz'in, 2 gün pansiyonda konakladığını, ardından da tanınma riski nedeniyle buradan ayrılarak ormanlık alana geçtiğini anlattığı belirtildi. Geçmişte doğada barınma, yaşam şartlarına uyum sağlama konusundaki birtakım beceriler kazandığını, bu nedenle yeme içme ihtiyacını doğadaki imkanlarla temin ettiğini ifade eden Filiz'in otlarla, zaman zaman da doğada bulduğu diğer yiyeceklerle iaşesini karşıladığını, kurbağa yediğini söylediği kaydedildi.  
OLGA SEREGİNA DA SORULDU
Atalay Filiz’in, ilk ifadesinde özellikle annesini çok özlediğini söyledi. Kayıp olarak aranan sevgilisi Olga Seregina ile ilgili de Filiz, "Onun kaybolmasından ben sorumlu değilim. Ailemle 3 yıldır görüşmüyorum. Annemi çok özlemiştim, yanlarına gitmek istedim. Ama arada mesafe olunca, artık özlem duygusunu bastırdım ve yanlarına gitmekten vazgeçtim. Yakalanmasaydım İstanbul’a gidecektim" dedi.
YUNANİSTAN'I HİÇ DÜŞÜNMEMİŞ       
Yunanistan'a kaçtığında yakalanarak iade edileceğini bildiğinden yurt dışına çıkma girişiminin hiç olmadığını, İstanbul'a dönmek üzere bugün İzmir'e gittiğini dile getiren Filiz'in günde 17 saat 2 ayrı işte çalıştığını, garsonluk ve bekçilik yaparak yanında ele geçirilen paraları kazandığını anlattığı öğrenildi.   İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya Atalay Filiz'in yakalanmasıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:
"Atalay Filiz sabah 7.30 sularında Gümüldür ilçemizde yakalandı. Mayıs ayının son günlerinde ilimize geldiğine ilişkin bir takım bilgiler kamuoyuyla paylaşılan Atalay Filiz'in ayın 27'sinde İstanbul'da işlenen 3. cinayetten sonra ilimize geldiği, Buca ilçesinde bir internet kafede 3.5-4 saat bazı temaslar kurduğu, özellikle bu temaslar içinde konaklama yeri için arayışlar içinde olduğu tespit edildi.DOĞA ŞARTLARINA UYUM SAĞLAMA YETENEĞİ VAR
Geçmişte doğada barınma, doğa şartlarına uyum sağlama konusundaki becerileri nedeniyle yemek içme ihtiyacını doğadan karşıladığı, dışarıyla temas kurmadığı anlaşılıyor. Gümüldür-İzmir seferi yapan bir minibüste bir vatandaşın Atalay Filiz'e benzerliği nedeniyle ihbarda bulunması üzerine arkadaşlarımız istikamet üzerinde noktalar oluşturuyor.Kendisinden şüphelenildiğinden şüphelendiği için minibüsü terk edip başka bir minibüse geçiyor. Duyarlı vatandaş ikinci minibüse bindiği bilgisin de emniyete bildiriyor. Tüm araçlar üzerinde kapama ve uygulama yapmak üzerine şahıs minibüs içerisinde alınıyor. Duyarlı bir toplam tablosu ortaya koyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şahsın yakalanmasında vatandaşlarımızın duyarlılığı son derece önem arz eden bir sonuç ortaya çıkarmıştır. Vatandaşımızı hem tebrik ediyoruz hem de emniyet müdürlüğü olarak ödüllendireceğiz. Sadece ülkeye mal olmuş cinayetler için değil her olayda aynı duyarlılığı göstermesini temenni ediyoruz"
ÜZERİNDEN ÇIKANLAR ŞOKE ETTİ
Yakalandıktan sonra Bozyaka’daki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Filiz’in çantasından kıyafet ve yaşam malzemelerinin yanı sıra kendi adına düzenlenmiş pasaport çıktı. Pasaport incelendiğinde en son 2012 yılında Endonezya’ya gittiği görüldü, pasaportun geçerlilik süresinin de aynı yıl dolduğu dikkat çekti. Kendisinin fotoğrafının yapıştırıldığı 4 sahte kimlik yine başkası adına ve kendi fotoğrafının olduğu 3 sahte ehliyet, kendisi ve başkaları adına düzenlenmiş 14 banka kartı, kredi kartı, askeri personel yakını kimlik kartı, kendisine benzeyen bir Fransız vatandaşına ait vatandaşlık bilgilerini içeren belge, biri 17 diğeri 15 santimetre uzunluğunda iki avcı bıçağı, biber gazı, 10 bin Türk lirası ve 3 bin 500 Euro, şekerler, kamp yerlerini gösteren turistik kitaplar çıktı.
GECELERİ TÜL KULLANMIŞ
Hayatta kalma kursu alan Atalay Filiz’in sırt çantasından çıkan malzemeleri kullanarak günlerce ormanlık alanda hayatta kalabileceği bildirildi. Geceleri, sinek ve diğer havanların zarar vermesini engellemek için tül kullanıp eldiven, şal ve bere taktığı kaydedilen Filiz’in çantasındaki 2 bıçağın yanı sıra 2 güneş enerjili şarj cihazı, navigasyon cihazı, top şeker, çelik kasa ya da banka kasasına ait olduğu düşünülen anahtar, arkadaşları ve kendisine ait fotoğraflar, çok sayıda film ve müzik CD’si, 2 kamp alanı rehberi, tıraş makinesi ve lensler dikkat çekti. Atalay Filiz’in aldığı eğitimler ve çantasında çıkan malzemelerle, ormanlık alanda günlerce yardım almadan hayatta kalabileceği, ancak yakalanma korkusunun baskın geldiği, bunun da sürekli yer değiştirmesine yol açtığı belirtildi.
BAVULLARINI ATMIŞ
Daha önce kameralara yansıyan görüntülerde Atalay Filiz'in çantaları vardı. Çantalarında kitap ve yaşam malzemeleri olduğu, bunları ağırlık yaptığı için attığı ortaya çıktı. Uzunkaya "Valizler, bavullar basına yansımıştı. Günlük yaşamını kullanacağı eşyaları, kitapları varmış ancak kendisine yük olduğunu düşündüğü için değişik yerlerde çöpe atmış" dedi.
ÇOK RAHAT GÖRÜNÜYORDU
Atalay Filiz’le Bozyaka Emniyet Müdürlüğü’nde ilk görüşen İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya oldu. Uzunkaya, basın mensuplarına görüşmeyle ilgili şunları söyledi: "Kendisi çok rahat görünüyordu. Zeki birine benziyor ve üzerindeki paraları, uzun yıllar kaçacağını düşündüğü için idareli kullanma yolunu tercih etmiş. Bu nedenle de dağlarda ve arazilerde yaşamını sürdürmüş. Atalay Filiz’e hiç Yunan adasına geçmeyi düşünüp düşünmediğini sordum; ’Çeşme’ye hiç gitmedim. Yunan adasına da geçmesi düşünmedim. Çünkü geçseydim de zaten Yunan polisi bir şekilde beni yakalayıp, Türkiye’ye iade edecekti’ dedi. Ben, Atalay Filiz’de işlediği cinayetler nedeniyle herhangi bir pişmanlık durumu ve duygusu hissetmedim. Çok rahat görünüyordu. Zaten cinayetlerle ilgili sorulara da yanıt vermedi. Avukatıyla birlikte yanıt vereceğini söyledi."
'BAŞKA KİMSEYİ ÖLDÜRDÜN MÜ' DİYE SORULDU

Yakalanan Atalay Filiz, ifadesini avukat temin edildiğinde vereceğini söyledi. Filiz’in kendisine yöneltilen "Bu üç kişiden başka kimseyi öldürdün mü?" sorusuna "Hayır" yanıtı verdiği, kayıp olan başka insanlarla bir ilgisinin olmadığını belirttiği öğrenildi. Atalay Filiz, üzerinden çıkan paraları daha önce günde 16-17 saat boyunca, birkaç işte çalışarak kendisinin kazandığını söyledi.