Cumhurbaşkanlığı tarafından 14 ilde düzenlenen aşure programlarından biri de Şanlıurfa’da düzenlendi. Balıklıgöl’de bulunan Dergah Camii'ndeki programa eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik, Vali İzzettin Küçük ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program öncesi alanda bomba araması yapıldı. Alana girenlerin üstleri didik didik arandı. Aşure dağıtılırken eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Çelik, konuşmasına devam ettiği sırada alanda şüpheli bir çanta olduğu tespit edildi.

Koruması, kürsüde konuşan Çelik’in kulağına, alanda şüpheli bir çanta olduğunu söyledi. Bunun üzerine konuşmasını sonlandıran Faruk Çelik ve Vali İzzettin Küçük, apar topar alandan ayrıldı.

Polisler tarafından boşaltılan alanda bomba araması yapıldı. İçinde bomba olduğundan şüphelenilen çantanın ise bir kadına ait olduğu belirlendi. Yapılan aramanın ardından alanın dışına çıkartılan insanların üstleri aranarak yeniden alana alındı.

Daha sonra ise aşure dağıtımına devam edildi.