İzmir 41. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davaya, sanıklardan Ümit Kılıç, Selma Rengin Mutlualp, İskender Gülbahar ve Aydoğan Davulcu ile avukatları Mahir Işıkay ile "mağdur" sıfatıyla 4 eski öğrenci katıldı.
Eski öğrenciler, verdikleri ifadede, söz konusu diziyi, İngilizce eğitimine katkı sunması için laboratuvar ortamında sınıf olarak izlediklerini, dizinin hayatlarında olumsuz herhangi bir etkisinin olmadığını, sanıklarla ilgili herhangi bir şikayette bulunmadıklarını ve davaya katılmak istemediklerini belirtti.
Tanık Tolga Türkmen de 2011'de Maltepe Askeri Lisesinde İngilizce öğretmenliği yaptığını, "Türklüğe hakaret" ve "cinsel istismar" suçlarının işlendiği öne sürülen Game Of Thrones dizisinin ders olarak okutulduğunu, dizinin sansürlenip sansürlenmediği konusunda bilgisinin bulunmadığını söyledi.
Türkmen, "Bu dizinin okulda izletilmeye başlanmasında, İskender Yüzbaşım odaya geldi, bu dizinin izlenmesinden sonra Ümit Kılıç Albayımıza, 'Komutanım, dizide açık ve müstehcen sahneler var. Başımıza bir sıkıntı gelmesin' dedi. Komutanım da 'Bu dizi öğrencilerin gelişimi amacıyla izletilen bir dizidir, bölüm başkanımızın bilgisi vardır, sorun çıkmayacaktır' dedi. Ben sadece bu şekilde bir konuşmaya şahit oldum" ifadelerini kullandı.
Hakim Kemal Oruç, diğer mağdurların adres tespitleri yapılarak ifadeye çağrılmaları ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. 

Dava
İzmir Maltepe Askeri Lisesinde askeri öğretmenlerin, son sınıf öğrencilerine İngilizce bilgilerinin pekişmesi için "Game Of Thrones" dizisini izletmelerinin ardından 2011'de yapılan ihbar üzerine askeri savcılık soruşturma başlatmıştı. "Türklüğe hakaret ve cinsel istismar" ile suçlanan 5 subaydan 4'ü emekli olurken, bir subayın Askeri Yüksek İdare Mahkemesince orduyla ilişiği kesilmişti.
Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilen eski subaylar için daha sonra iddianame hazırlanmıştı. İzmir Cumhuriyet Savcısı Mustafa Özdil'in hazırladığı iddianamede 183 öğrenci mağdur olarak yer almıştı.
İddianamede, şüphelilerin, 18 yaşından küçük öğrencilere "ders" adı altında müstehcen görüntüler izlettikleri iddiasıyla cezalandırılmaları istenmişti.