Antalya'daki Sevinç Fahri Aydın Ortaokulu'nda eğitim gören 15 öğrenci 'Umut Mektupları' adıyla hazırladıkları proje kapsamında Şırnak ve Diyarbakır'da terörle mücadele eden polis ve askerlere el yazılarıyla yazdıkları mektupları gönderdi.


Antalya'da Sevinç Fahri Aydın Ortaokulu 7-B sınıfındaki 15 öğrenci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde teröristlerle mücadele eden güvenlik güçlerine manevi destek amacıyla birer mektup ve yaptıkları resimleri gönderdi.

Mektuplarında güvenlik güçlerine görevlerinde başarı dileyen öğrenciler, göndere çekilmiş Türk bayrağını da resmetti. Öğrencilerin duygulandıran projesine okul müdürü Hakan Yılmaz ve Fen Bilgisi Öğretmeni Özge Güneş de destek verdi.

15 ÖĞRENCİDEN 15 MORAL MEKTUBU

Asker ve polislere mektup yazan öğrencilerden Ali Güleç, "Bizim geleceğimiz için fedakarlıkta bulunan ağabeylerimizi motive etmek amacıyla bir şeyler yapmaya karar verdik. 15 arkadaş görüşlerimizi ortaya koyduk. Daha sonra içlerinden güzel bulduklarımızı seçtik. 'Umut Mektupları' adı altında yazdığımız mektupları, okul müdürümüz Hakan Yılmaz ile Fen Bilgisi Öğretmeni Özge Güneş'le paylaştık. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan güvenlik güçlerimize, arkalarında kocaman bir aile olarak bulunduğumuzu unutmamalarını söylemek istiyoruz" dedi.

Öğrencilerden Yusuf Yıldız ise, bölgede görev yapan asker ve polislerin çok zor koşullarda bulunduklarını anlatırken, "İnşallah bir an önce göreviniz biter dönersiniz. Artık kimsenin ölmesini istemiyoruz" diye yazdı.

Öğrenciler tarafından özenle yazılan mektup ve resimler asker ve polislerin görev yaptığı birliklere teslim edilmek üzere Genelkurmay Başkanlığı'na gönderildi.