Diyarbakır'da eylem yapmak üzere kırsaldan geldiği tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda 7 terörist yaralı yakalandı.
Güvenlik güçleri olaylara katılmak ve terör eylemlerinde bulunmak üzere örgütün dağ kadrosundan 6 teröristin il merkezine, 2 teröristin de Silvan ilçesine gelerek eylem hazırlığında olduğunu tespit etti.

Operasyon gerçekleştiren güvenlik güçleri, il merkezinde teröristleri durdurmak istedi. Teröristlerin ateş açması üzerine güvenlik güçleriyle çatışma çıktı. Çatışmada 6 terörist yaralı yakalandı.

Silvan ilçesinde düzenlenen operasyonda ise güvenlik güçleriyle çatışmaya giren terörislerden 1'i yaralı yakalandı. Diğer teröristin de olay yerinden kaçtığı öğrenildi.

Mühimmat ele geçirildi

Bağlar ilçesinde düzenlenen operasyonda ise bir otomobilde 5 el bombası, 3 uzun namlulu silah ile 2 tabanca ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Bağlar İlçesinde IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler nedeniyle güvenlik önlemini yoğunlaştıran polis, şüphe üzerine durdurduğu bir otomobilde arama yaptı. Aramada, araçta 5 el bombası, 3 uzun namlulu silah ile Glock marka 2 tabanca bulundu.

Otomobildeki 4 kişi gözaltına alındı.