Eniştesi tarafından yüzüne asit dökülen 3.5 yaşındaki Y.K’nın Dr. Lütfi Kırdar Kartal eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisi sürüyor. Dün annesinin kucağında hastane bahçesindeki kantine inen minik Y.K’nın yüzünü kaplayan siyah bir maske dikkat çekti. Ataşehir’de 17 Ekim Cumartesi akşamı ünlü kebap restoranı Develi’nin Oyun odasında oynayan Y.K, bir kişinin asitli saldırısına uğramıştı. Minik Y.K hastaneye kaldırılırken polisin yaptığı araştırma sonucu saldırıyı gerçekleştiren kişinin Y.K’nın teyzesinin eşi Cihan Araçman (34) olduğu ortaya çıkmıştı. 

Sürekli ağlıyor
 
Gözaltına alınan Araçman, polisteki sorgusunda yeğeninine karşı ilgiyi kıskandığı için böyle bir şey yaptığını söylemiş ve çıkarıldığı mahkeme tarafından “nitelikli ve kasten yaralama” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 
 
Saldırıda bir gözünü kaybeden, diğer gözü ise kurtarılmaya çalışılan Y.K’yı Milliyet dün ilk kez tedavi gördüğü hastanede görüntüledi. Annesi, babası ve 2 yakınları ile birlikte hastane kantininde oturan Y.K’nın başında gözleri de dahil olmak üzere yüzünün yarısını kapatan siyah bir maske vardı. Üzerinde yeşil hastene önlüğü olan ve damar yolu açık olan Y.K’nın sürekli ağlaması dikkat çekti. Annesinin kucağında olduğu sırada yine ağlamaya başlayan minik Y.K’yı ailenin yanındaki bir kişi, “Y. annene sarılıyorsun şu anda” diyerek sakinleştirmeye çalıştı. Y.K’yı sakinleştiremeyen aile daha sonra hastane odasına geri döndü
.