Emekli Emniyet Müdürü Emin Arslan, Artvin Cerattepe’de maden çalışmasına karşılık yapılan eylemlerin olduğu yerde görev yapan emniyet müdür yardımcısı Oğuz Aydın’ın FETÖ’cü olduğunu söyledi. Oğuz Aydın’ın fotoğrafını paylaşan Emin Arslan,“Bu isim ‘Baron’ denilen iflas ettirilen iş adamı dahil, benim de olduğum 24 kişinin beraat ettiği narkotik operasyonunu organize edenlerden” dedi.


Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde maden çalışmasına karşılık yapılan eylemler devam ediyor. CHP ve HDP’nin parmağı olduğu söylenen eylemleri durdurmak için görev yapan polis ekibinin başındaki emniyet müdür yardımcısıyla ilgili şok bir iddia ortaya atıldı.

SORUMLU EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI

İddianın sahibi emekli Emniyet Müdürü Emin Arslan. Sosyal medyadaki hesabından bir fotoğraf yayınlayan Arslan, eylemcilere karşı görev yapan Artvin emniyet müdür yardımcısı Oğuz Aydın’ın FETÖ’cü olduğunu söyledi.

Arslan, cemaatçi olduğu iddiasıyla İstanbul'dan 2014 yılında uzaklaştırılan dönemin Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Narkotik Şube Müdürü Oğuz Aydın'ın, o tarihten bu yana Artvin'de, sorumlu emniyet müdür yardımcısı olarak görev yaptığını söyledi.

HSYK'YA ŞİKAYET ETTİM

Oğuz Aydın'ın Artvin'de sorumlu emniyet müdür yardımcısı olarak görev yaptığını söyleyen Arslan, "Bu isim ‘Baron’ denilen iflas ettirilen iş adamı dahil, benim de olduğum 24 kişinin beraat ettiği narkotik operasyonunu organize edenlerden"ifadelerini kullandı.

Oğuz Aydın'ın operasyon sürecinde sahte belge düzenlediği, Emin Arslan'ın suçsuzluğunu ortaya çıkaran belgeleri ise hasır altı ettiği öne sürülüyor. Emin Arslan da konuyla ilgili "Oğuz Aydın'ı sahte belge düzenlemekten, savcıya gerçek dışı belge vermekten ve Savcı Mehmet Berk ile Zekeriya Öz'ün ortağı olduğu gerekçesiyle HSYK'ya şikayet ettim" açıklamasını yaptı.

Emin Arslan, Cemaatçi olduğu iddia edilen Oğuz Aydın'ın Artvin'de sorumlu emniyet müdür yardımcılığı yaptığını açıkladı ve Aydın'ın, Cerattepe'deki direnişe müdahale eden polislerin başındaki isim olduğunu aktardı.

VE BAŞKA BİR İDDİA DAHA

2018 yılında Gürcistan'ın Acara bölgesinde halk oylaması yapılacak. Bu oylamada Acaralar, Gürcistan'da kalmak veya Türkiye'ye bağlanma kararı verecek. İddiaya göreFETÖ örgütü, Rusya'nın elini güçlendirmek için  terörü ve eylemleri , Cerattepe'yi bahane ederek Artvin'e taşınma işini lojistike ediyor.