Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek hakkında, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yöneticisi, terörizmin finansmanı, zimmet, terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, İpek'in üzerinde, evinde, kendine ait cep telefonları ve bilgisayarları ile ortağı olduğu şirket ve vakıf merkezlerinde "3 gün içinde gündüzleyin bir defaya mahsus arama yapılmasına, delil elde edildiğinde el konulmasına" karar verildi.

İpek'in ayrıca Finansbak, Garanti Bankası, Akbank ve Bank Asya vasıtasıyla İPEK GRUBU şirketlerinin Bahreyn, Malta ve Kıbrıs'taki kendi hesaplarına transfer ettikleri 7 milyar 40 milyon dolar paranın yasal faaliyetler neticesinde kazanılan para olup olmadığının tespiti amacıyla da arama yapılmasına karar verildi.

Hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilen Akın İpek'in yurtdışına kaçtığı iddia edilirken, İpek hakkındaki iddialara cevap vermek için kendi televizyonu olan BUGÜN TV'ye canlı bağlandı. İpek, "7 milyar dolardan bahsediyorlar. Bu nedir biliyor musunuz, bizim gibi şirketler paralarını belli vadelerde açma kapatma yaparlar. Siz sadece açmaları alt alta toplar kapatmaları toplamazsanız ortaya 7 milyar dolar çıkar. Yok böyle bir para, benim şirketimin böyle bir parası hiçbir şekilde yok. Niye bana baskına gelmişler? Bu 7 milyar doları MASAK’a bildirip bildirmediğimi sormak için bana gelmişler. Bunu sormak için baskın yapacaksınız bankaya baskına gidin. Eğer benim şirketlerimle ilgili bir ithamda bulunup da ispatlarlarsa bu şirketleri kendilerine vereceğim. Bir kuruş kara para bulsunlar, bir kuruş yasal olmayan para bulsunlar, kaynak bulsunlar şirketi kendilerine hediye edeceğim" dedi.

Tüm kamuoyu İngiltere'ye kaçtığı iddia edilen İpek'in tam olarak nerede olduğunu merak ederken, İpek'in canlı yayına bağlanması ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonla görüşmesi dikkat çekti.