Acı haberini alınca "Evim başıma yıkıldı" diye ağıt yakan Kısmet Turanlı'nın 3 yıldır oğlunu göremediği ve son günlerde komşularına da "İçime doğuyor, oğlum şehit olacak" dediği belirtildi.

Adana'nın Huzurevleri Mahallesi'nde oturan emekli polis Adnan ile ev kadını Kısmet Turanlı çifti, sabah saatlerinde oğulları Mustafa'nın şehit haberiyle yıkıldı. Acı haberi alınca gözyaşlarına boğulan çifti, polisler teselli etmeye çalıştı.

'OĞLUMUN KÖTÜ HABERİ İÇİME DOĞDU'

6 kardeş olan şehidin evine Türk bayrağı asılırken, acı haberi duyan yakınları ve komşuları da eve geldi. Mustafa Turanlı'nın Ayşegül'le evli olduğu ve annesini de 3 yıldır şark görevinde olduğu için göremediği belirtildi. Son günlerde artan terör saldırıları nedeniyle televizyonlarda sık sık şehit haberleri izleyen anne Kısmet Turanlı'nın komşularına, "3 yıldır doğuda olduğu için oğlumu göremiyorum. Televizyonları seyrediyorum, içime doğuyor. Oğlumun kötü haberini alacağım, oğlum şehit olacak" dediği belirtildi.

"Evim başıma yıkıldı. Senin şehit olacağın belli oğlum. Şehit olacakların listesi belli" diye ağıtlar yakarak oğlu için gözyaşı döken anne Turanlı'nın 2 gün önce de rüyasında oturdukları apartmanın yıkılışını gördüğü öğrenildi.

'BORÇLU GİTMESİN OĞLUM'

Oğlu Mustafa Turanlı'yı kaybetmenin acısını yaşayan gözü yaşlı anne Kısmet Turanlı, çocuğunun vatan uğuruna şehit olduğunu söyledi. Oğlunun kısa bir süre önce bankadan kredi çekerek, ev aldığını Kısmet Turanlı, "Kim öldürecek şimdi sizi vatan hainleri ? Mustafa gel, hala inanmıyorum ben gel. Bak saatler geçtikçe kötü oluyorum ben, gel. Yeni aldığınız evin resimlerini gönderdin. Göremedim oğlum, tabutun geldi. Bu muydu çektiğin para, böyle mi olacaktı? Sokaklarda kalaydın da böyle olmayaydı oğlum. Sen böyle şehit mi olacaktın? Gelsin, çeksin ödesin parasını. Ödesin oğlumun parasını. Borçlu gitmesin oğlum oraya. Borcunu kim ödeyecek onun?" dedi.

'VATANIM, SENİN UĞRUNA ŞEHİT OLDU YAVRUM'

Oğlu Mustafa'yı 3 yıl önce rüyasında beyazlar içinde gördüğünü belirten Kısmet Turanlı, 4 gün önce de Diyarbakır'a gitmek istediğini ancak gidemediğini söyledi. Sabah televizyonda haberleri izlerken, "Diyarbakır'da 2 şehit var" haberini duyunca oğlunun şehit olduğunu anladığını belirten Kısmet Turanlı, "Sen ele avuca sığmazdın ne oldu sana Mustafa. 3 sene öncede gördüm rüyamda beyazlar içindeydi yatıyordu. Ben biliyordum işte. Kalktığımda televizyonda gördüm, 'Diyarbakır'da 2 şehit var' dedi. Nazo'ya koştum hemen 'Kalk Nazo Mustafa şehit oldu' dedim. İnanamadı, 'Kızım vallahi oldu. Ben gördüm rüyamda' dedim. Ondan sonra kalktı. Telefonlar çalıyor Mustafa açmıyor. Sonra arıyoruz emniyeti, 'Oğlunuzun adı ne?' 'Mustafa Turanlı.' Arıyorum arıyorum 'Size döneceğiz' diyorlar. Biliyorlar, adımı duyunca bildi zaten. Açar açmaz 'Kısmet teyze geçmiş olsun' dedi. Demek o zaman yaralıymış. Donatın evi bayrakla. Kurban olurum bayrağım sana. Vatanım, senin uğruna şehit oldu yavrum. 'Özel harekat polisi olacağım' deyip duruyordu" diye konuştu.