İzmir’de annelerini öldürmek suçundan tutuklanan Şeyda P. ve kardeşi B.P., anneanne, dede ve teyzelerinin açtığı dava kabul edilirse annelerinin mirasından mahrum kalacak.

Akşam gazetesinden Melis Apaydın'ın haberine göre, Türkiye eylül ayında İzmir’in Aliağa ilçesinde anneleri Gülseren Süngü’yü 26 yerinden bıçaklayarak öldüren Şeyda P. ve B.P. kardeşlerin haberiyle sarsıldı. Annelerinin kendilerine çok baskı yaptığını ifade eden kardeşler olayın ardından Şakran Cezaevi’ne konuldu. Genç kızların ilk ziyaretçileri anneanne Cevriye Süngü ve dede Kazım Süngü oldu. Aydın’ın Eğrikavak Köyü’nden Şakran’a gelen acılı çift, olayı bir de torunlarının ağzından dinlemek istedi. Kız kardeşlerin soğukkanlı bir şekilde cinayeti anlatması üzerine sinirlenen ikili, ziyareti erken sonlandırarak cezaevini terk etti.


KIZIMIZIN VARİSİ OLAMAZLAR


Kızlarını öldüren torunlarından şikayetçi olan Cevriye ve Kazım Süngü ile dayı Sebahattin Süngü ve teyze Şennur Eroğlu, bununla da yetinmedi ve ‘mirastan men edilmeleri’ için avukatları aracılığıyla dava açtı.

Eğer bu dava kabul edilirse, Şeyda ve kız kardeşi B.P. Medeni Kanun’un 578’inci maddesi gereği ‘Miras bırakanı kasten öldüren kişinin varis olamayacağını’ gerekçesiyle annelerinin mirasından pay alamayacak.