Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Suudi Arabistan dönüşünde yeni operasyonların olabileceğine yönelik açıklamasının ardından Hakkâri Yüksekova’da bu yönde bir hareketlenmenin yaşanabileceğine dikkat çekildi.

Güvenlik birimleri, örgütün ilçede ciddi yapılanma ve hazırlık yaptığını tespit etti. İlçede olası çatışmaların ağır geçebileceği yönündeki değerlendirmenin de Ankara’daki üst makamlarla paylaşıldığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLARI YAYINLANMIŞTI

PKK’nin sivil savunma birlikleri olarak adlandırdığı YPS’nin fotoğrafları yine örgüte yakın bir haber ajansından yayımlandı. Ayrıca bahar aylarına kadar Şırnak merkez, İdil ve Mardin Nusaybin’de de benzer operasyonların olabileceği değerlendiriliyor.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cizre’de süren operasyonların birkaç gün içinde sonlanacağını, Sur’daki operasyonların ise bir iki hafta sürebileceğini söylemişti.

ANKARA'YA RAPOR İLETİLDİ

Başbakan Davutoğlu’nun yeni operasyonlar olabileceğine ilişkin değerlendirmesinin ardından, Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, bu konuda en acil yer olarak Yüksekova görülüyor. Güvenlik birimlerinin ilçedeki güvenlik durumu konusunda sürekli Ankara’daki üst makamları uyardıkları ve güncel raporlar ilettikleri öğrenildi. Bu kapsamda güvenlik birimleri, Yüksekova’daki operasyonların daha zor geçebileceği yönündeki tespiti de iletti.

YÜKSEK KATLI BİNALARA DEPOLANDI

Teneke kutulara beton Yüksekova’daki yapılaşmanın Cizre ve Sur’a göre daha yüksek katlı olduğu, bu tür yapıların bulunduğu yerleşim yerlerindeki operasyonların zor olabileceğine dikkat çekildi. Ayrıca PKK yandaşlarının, cadde ve sokaklara operasyon amacıyla girecek güvenlik birimlerine karşı kullanmak için teneke kutulara beton döktüğü, bunları yüksek katlı binaların balkonlarına depoladığı tespitleri de yapıldı. Bu kapsamda, Cizre ve Sur’daki operasyonların bitmesinin ardından buradan gelecek deneyimli ekiplerin Yüksekova’daki operasyona katılmaları da bekleniyor.