Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ana soruşturması kapsamında, Ankara merkezli 10 ilde operasyon başlatıldı. 

43 KİŞİ YURTDIŞINA KAÇMIŞ

Operasyon kapsamında Ekrem Dumanlı, Akın İpek ve Hidayet Karaca'nın da arasında bulunduğu 65 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu, şüphelilerden 43'ünün yurtdışında bulunduğu öğrenildi. 65 kişilik listenin başında ise Amerika'da bulunan FETÖ lideri Fethullah Gülen'in olduğu açıklandı.

65 kişilik listede Hidayet Karaca ile birlikte tutuklu bulunan Cemil Koca, Cevdet Türkyolu ve Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan da var.


Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan

OPERASYON TEPE YÖNETİME

Operasyonunun örgütün 'tepe yönetimi'ne yönelik gerçekleştirildiği belirtilirken, Ankara, İstanbul ve Şanlıurfa'da gözaltına alınanların olduğu öğrenildi. Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın Rusya'ya kaçtığı iddia ediliyor.

FETÖ'nün finansörü olarak bilinen İpek-Koza Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, şirketlerine kayyum atanmadan hemen önce özel uçağı ile İngiltere'ye kaçmıştı. İpek, zaman zaman bulunduğu ülke İngiltere'den açıklamalarda bulunuyor.

14 Aralık 2014'te  gerçekleşen ve Fethullah Gülen'in medyasını da kapsayan operasyonda gözaltına alınarak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Hidayet Karaca Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.

AK PARTİ ESKİ MİLLETVEKİLİ GÖZALTINDA

AK Parti İzmir eski milletvekili İlhan İşbilen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde gözaltına alınan İşbilen, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. İşbilen gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız" sorusuna "Klasik sorular bunlar. Biraz başka soru sorun" yanıtını verdi. İşbilen, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. İşbilen'in Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.

FETHULLAH GÜLEN'İN DOKTORU DA KAÇTI

Polis, operasyon kapsamında bir dönem Fethullah Gülen'in doktorluğunu yapan Kudret Ünal'ı da gözaltına almak için Beylikdüzü'ndeki iş yerine gitti.



Kapıyı çalan polis, açan olmayınca çevrede bir süre araştırma yaptıktan sonra olay yerinden ayrıldı.