TESK Başkanı Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, patlamanın insanlık dışı olduğunu ve masum insanların katledilmesinin izahının olmadığını belirterek "Terör insanlık suçudur. Masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir haklı sebebi yoktur. İnsanları korkutarak, katlederek terör örgütleri hiçbir sonuç alamayacaktır. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar er veya geç yüce Türk adaletine hesap vereceklerdir. Bizim yapmamız gereken birlikteliğimizi korumak, kardeşliğimizi pekiştirmektir" dedi. 


İTO BAŞKANI: SALDIRILAR HEDEFİNE ULAŞMAYACAKTIR

Ankara'da meydana gelen saldırıya iş dünyasından tepki geldi.  İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Ankara Kızılay'da meydana gelen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Devletimizin terör örgütlerine karşı verdiği mücadele öyle bir noktaya gelmiştir ki, bu örgütler can çekişmeye başlamıştır. Kan dökmeye yönelik bu eylemler, eli kanlı terör örgütünün düştüğü aciz durumu bir kere daha ortaya koymuştur. Defaatle söylediğimiz gibi bu saldırılar hedefine ulaşmak bir yana, bilakis Türk devletini ve milletimizi daha güçlü bir şekilde bir araya getirmekten başka bir işe yaramayacaktır" dedi.

TŞOF'DAN AÇIKLAMA

Başkent Ankara’da meydana gelen patlamanın insanlık dışı olduğunu ve masum insanların katledilmesinin izahının olmadığını belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Terör insanlık suçudur. Teröristin masumu olmaz. Masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir haklı sebebi yoktur. İnsanları korkutarak, katlederek terör örgütleri hiçbir sonuç alamayacaktır. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar er veya geç yüce Türk adaletine hesap vereceklerdir. Bizim yapmamız gereken birlikteliğimizi korumak, kardeşliğimizi pekiştirmektir. Kardeşliğimize sahip çıkalım” dedi. 

Patlamanın ardından çok sayıda önemli sima da sosyal medya aracılığıyla tepkilerini ortaya koydu.

Mustafa Sarıgül

Milletimizin birlik ve beraberliğine, çocuklarımızın barış dolu geleceğine yönelik yapılan bu saldırıyı lanetliyorum 

Deniz Ülke Arıboğan

Üstüste bu kadar istihbarat zaafı kabul edilemez. Bu kadar çaresizlik ve yetersizlik artık çok fazla. Canımıza tak etti ey devlet!

Melis Alphan

Biz bundan sonra ABD büyükelçiliğini dikkate alalım. Onların istihbaratı daha iyi (!)

Hilmi Hacaloğlu

İstanbul'da 2 haftadır merkezi noktalarda güvenlik tedbirleri arttırılmıştı. Muhtemelen Ankara'da öyleydi.Peki saldırılar neden önlenemiyor?

Aylin Kotil

Kaç gündür Ankara'da bomba patlatılacağı konuşuluyor ve buna rağmen teröristler dalga geçer gibi şehrin göbeğinde bombayı patlatıyor.