Bakanlığın Balgat’taki otoparkında bulunan, Türkiye’nin yurtdışındaki elçilik ve temsilciliklerinde kullanılmak üzere alınan zırhlı araçların kapılarının zorlanarak içlerine girilmeye çalışıldığı belirlendi. Akıllara ise böcek ve bomba korkusu geldi. 

KİLİT BÖLÜMLERİNDE HASAR

Şüpheli kişi ya da kişiler gizlice girdikleri otoparkta, girmeye çalıştıkları araçların kapılarının kilit bölümlerine hasar verdi. Şüpheli kişi ya da kişiler daha sonra otoparktan yine gizli şekilde çıkarak kayıplara karıştı.

BİR KİŞİ TESPİT EDİLDİ

Terör ve istihbarat başta olmak üzere güvenlik birimleri alarma geçerken, bakanlık otoparkına olay yeri ve kriminal inceleme ekipleri sevk edildi. Otoparktaki güvenlik kameraları ve çevredeki MOBESE ile güvenlik kameraları incelemeye alındı. Yapılan detaylı incelemenin ardından, otoparkta şüpheli bir kişinin tespit edildiği öğrenildi.

KÖR NOKTADAN İÇERİ GİRDİ

Şüphelinin otoparktaki güvenlik kameralarının görüntüleyemediği, “kör nokta”dan içeri girdiği, kameralara yansıyan görüntüsünün de net olmadığı ifade edildi.

YAKALAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Eylemin gerçekleştirilme nedeninin belirlenmesi ve olayın ardından kayıplara karışan şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.