Alınan bilgiye göre, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma  Bürosunda görevli cumhuriyet savcısı, soruşturma kapsamında şüpheli bulunan 170  kişiden 89'u hakkında gözaltı kararı verdi.
Dosyanın şüphelisi 31 kişinin halen başka suçlardan tutuklu oldukları  öğrenilirken, 50 şüphelinin de gözaltına alınmaksızın ifadelerinin alınması için  Ankara Emniyet Müdürlüğüne talimat yollandı.
Hakkında gözaltı kararı verilen 89 kişiden 36'sının gözaltına  alındığı, 53 şüphelinin yakalanması çalışmalarına da devam edildiği bildirildi.  Siyasilere komplo operasyonunda gözaltına alınanlar arasında 34 polis bulunuyor.  

Gözaltına alınan kişiler arasında Deniz Baykal'ın evine gizlice girilmesini sağlayan çilingir ve kamerayı yerleştiren kişiler de var.
SAVCILIK: BAYKAL KASETİNİN SORUMLUSU FETÖ
Sabah'ın haberine göre savcılık şu açıklama yapıldı: Olay aydınlatıldı, sorumlu FETÖ. Komployu kuranlar Erdoğan'ı dinleyenler kişilerle aynı isimler. Hepsi çok sayıda üst düzey FETÖ'cü polis kumpasın içinde yer aldı. Aynı isimler MHP'li vekillere de kumpas kurdular.
SORUŞTURMA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Deniz Baykal'a ait olduğu ileri  sürülen görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştı.
Bu soruşturma ve 2011'de bazı isimlerin MHP'den istifasına yol açan  görüntülerle ilgili soruşturma dosyaları geçen aylarda, "Özel hayatın gizliliğine  yönelik eylemlerin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)  tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin şüpheler" üzerine birleştirilmişti.
Savcılığın birleştirme kararında, şu ifadeler yer almıştı:
"Müştekilere ait olduğu iddia edilen ve internet ortamında yayınlanan  video görüntülerini çeken, internet ortamında yayınlanan olay faillerinin  eylemlerinin icrasındaki benzerlikler gözetildiğinde aynı örgütsel yapı  tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin beyanlar, deliller elde edildiği ve bu  yönüyle her iki soruşturma evrakı arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu  anlaşıldığından, her iki soruşturma evrakının birleştirilmesine karar  verilmiştir."
Ankara'da kaset operasyonu!