Dehşete düşüren olay 7 Nisan günü Ankara’da yaşandı. Olayı yakından takip eden isimlerden Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. Seçkin Arıkan’ın Hurriyet.com.tr’ye verdiği bilgilere göre şunlar yaşandı: Avukat Abdülkadir Böke, 4-5 yıl önce astsubaylıktan ayrıldı avukat oldu. 

oldu. Böke, G. isimli bir kadın ile ortak etüt merkezi açtı. Taraflar, bir süre önce ortaklıklarını bitirme kararı aldı. 

DERİN UYKUDA TUTULDU
Ancak, 7 Nisan günü söz konusu merkezde bir araya gelen ikili tartışma yaşadı. Bu tartışmadan kısa bir süre sonra ikilinin bulunduğu yere kadının eski eşi Mesut Ö. geldi. Tartışmaya Mesut Ö. de katıldı. Ö. burada Av. Böke’yi ağır bir biçimde darp etti. Av. Böke hemen Numune Hastanesi'nde kaldırıldı. Burada yapılan işlemlerden sonra özel bir hastaneye sevk edildi. Av. Böke derin uykuda tutuldu.

BU SABAH YAŞAMINI YİTİRDİ
Beyninde kanama oluşan Av. Böke’nin beyninde ödem oluştu. Av. Böke bu sabaha doğru fenalaştı. Tansiyonu düşen Av. Böke’nin kalbi durdu. Doktorlar, bir saat kadar Av. Böke’ye hayata tutundurmak için uğraştı. Ancak tüm uğraşlara rağmen Av. Böke kurtarılamadı.

Av. Böke'nin ölümüne neden olmakla suçlanan Mesut Ö.'nün Böke ile 'Facebook arkadaşı' olduğu anlaşıldı

SALDIRGAN TUTUKLANDI
Cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Av. Böke’nin yarın toprağa verilmesi bekleniyor. Mesut Ö. ise 8 Nisan günü, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince ‘öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı. Mesut Ö.’nün, ifadesinde, Av. Böke’yi, G.’ye saldırırken gördüğü için darp ettiğini söylediği öğrenildi. Mesut Ö.'nün, girişimcilik konularında sunum yaptığı anlaşıldı. Ö. aynı zamanda Ankara Maltepe'deki bir kulübün de başkanı.