Törende duygusal anlar yaşayan Emniyet Müdürü Selami Altınok, “Çok arzu ederdim dün akşam Muhammet’in yerine ben şehit olmayı. O hissiyatı, o hainlere ve o şerefsizlere yaşatmayacağız” dedi. 

Gazi Mahallesi’nde dün yaşanan olaylara müdahale sırasında uğradığı silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Muhammet Fatih Sivri’nin cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Burada düzenlenen törene şehit polisin yakınlarının yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve şehit polisin mesai arkadaşları katıldı.

35 BİN TANE DAHA EVLADINIZ VAR

Vatanımızı ve milletimizin birliğini, dirliğini, bütünlüğünü hiç kimsenin eline bırakmayacağız. Hiçbir silah bizi yıldırmayacak. Çok arzu ederdim dün akşam Muhammet’in yerine ben şehit olmayı. Bırakmayacağız. O hissiyatı, o hainlere ve o şerefsizlere yaşatmayacağız. 270 bin tane polis kardeşimiz var. Hiçbir şekilde buna müsaade etmeyeceğiz. İstanbul’da da etmeyeceğiz, vatanın hiçbir parçasında da etmeyeceğiz. Benim gibi inanıyorum ki burada bulunan bütün vatan evlatları ‘keşke Fatih’in yerinde ben olsaydım’ diye dua ediyor. Değerli ailem, Fatih’in annesi, babası, kardeşleri. Kendi evladımı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü nasıl yaşıyorsam, öyle yaşıyorum. Sizin İstanbul’da 35 bin tane daha evladınız var, kardeşiniz var. Yüreğinizde Fatih’in intikamını alabilme adına ölümüne mücadele edecek 35 bin tane daha evladınız, kardeşiniz var. Onun kanını yerde bırakmayacağız. Ölüm pahasına da olsa o kanın hesabını soracağız. Şehidimizin ruhu şad olsun. Hiçbir zaman onu unutmayacağız” dedi.