Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü  FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü  Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonla gözaltına  alınan Özkara ve Seçilmiş ile diğer 4 işadamının emniyetteki işlemleri  tamamlandı.


FETÖ/PDY'nin Ege Bölgesi'ndeki para trafiğini yürüttükleri, iş  adamlarından topladıkları yüklü miktarda bağışı örgüte aktardıkları iddiasıyla  gözaltında bulunan zanlılar, "Silahlı FETÖ üyesi olmak", "örgüte finans sağlamak"  suçlamasıyla sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Erdoğan'ı tehdit eden TUSKON Başkanını ayakta alkışlamıştı
FETÖ'nün işadamları yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlar  kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan Özkara'nın babası Osman Gürbüz  Özkara'nın da örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in ilk finansörleri içerisinde yer  aldığı, oğlu Özkara'nın da ilerleyen zamanda FETÖ'nün Ege Bölgesi'ndeki en önemli  isimleri arasında yer aldığı ve örgütün para kaynaklarını yakından tanıdığı ileri  sürüldü. Aynı zamanda İzmir Genç İşadamları Derneği ile kapatılan Şifa  Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi de olan Özkara, Fahri İzmir Konsolosluğunu  yürüttüğü Kırgızistan'a kaçmaya çalıştığı sırada 29 Temmuz'da İstanbul Atatürk  Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.
Özkara, TUSKON'un toplantısında Başkan Rızanur Meral'in, Cumhurbaşkanı  Erdoğan'a yönelik tehdit mahiyetinde yaptığı konuşmayı dakikalarca ayakta  alkışladığı görüntülerle gündeme gelmişti.

Altınları Pensilvanya'ya göndereceklermiş
Düzenlenen operasyonda aranan firari şüphelilerden Mehmet Eldem'e ait  Eldem Kuyumculuk isimli işyerinde de yüklü miktarda has altın ele geçirildiği  öğrenildi. İşyerinde gözaltına alınan 3 kişinin örgütün elebaşı Gülen'in  bulunduğu Pensilvanya'ya parça parça has altın sevkıyatı yaptığı tespit edildi.  Ekiplerin, 1,5 kilogram has altına sevkıyat sırasında, sevkıyata hazır olarak  bekletilen 30 kilogram has altına ise operasyon sırasında yapılan iş yeri  aramasında el koyduğu bildirildi.
Operasyon kapsamında tutuklanan İZİAD Başkanı Resul Seçilmiş ile  yakını Ezel Seçilmiş'in de örgütün İzmir'deki önemli mali kaynaklarından biri  olarak gösterildiği kaydedildi. Petrol istasyonları bulunan örgüte yakın  işadamının 5 istasyonunun mühürlendiği ve el konulduğu belirtildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ'nün darbe girişimine  ilişkin soruşturma kapsamında İzmir'de örgüt üyesi olduğu iddia edilen bazı  işadamları gözaltına alınmıştı.