Almanya'da 3 Türk vatandaşının casusluk yaptıkları  şüphesiyle gözaltına alındığı iddia edildi.

    Federal Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 58 yaşındaki Muhammed  Taha G, 58 yaşındaki Ahmet Duran Y. ve 33 yaşındaki Göksel G'nin istihbarat  faaliyetlerinden dolayı 11 Kasım'da haklarında yakalama kararı çıkarıldığı ifade  edildi.



    Karar uyarınca Muhammed Taha G. ve Göksel G'nin dün Frankfurt  Havalimanı'nda, Ahmet Duran G'nin ise ikamet ettiği Kuzey-Ren Vestfalya  eyaletinde gözaltına alındığı belirtilen açıklamada,  zanlıların Federal Yüksek  Mahkemesi'ne çıkarıldığı kaydedildi.

    Zanlıların, bir Türk istihbarat servisi için çalıştığı öne sürülen  açıklamada, Muhammed Taha G'nin, Ahmet Duran Y. ve Göksel G'ye liderlik ettiği  savunuldu.

    Ahmet Duran Y. ve Gösel G'nin Almanya'da yaşayan Türkler ile ilgili ve  buradaki organizasyon yapısı hakkında bilgi topladığı ifade edilen açıklamada,  zanlıların bu bilgileri Muhammed Taha G'ye ilettiği iddia edildi.

    Gözaltında bulunan zanlılar hakkında Federal Savcılık yönetimindeki  Rheinland-Pfalz Eyalet Kriminal Dairesi'nce soruşturmanın sürdürüleceği  belirtildi