Önce ki akşam Türkiye'ye gelen veya Türkiye'den çıkmak isteyen dört Alman diplomat bir süre İstanbul Havaalanı'nda bekletilmişti.
 
DİPLOMATLAR UÇAĞI KAÇIRDI

Pasaport kontrol noktasına gelen diplomatlar, geniş bir inceleme ve araştırma yapılmak için yaklaşık iki saat bekletildikten sonra geçirilmiş, bu uygulama sırasında 4 Alman diplomatın uçağını kaçırdığı öğrenildi.
4 Alman diplomat yapılan uygulama sonrası uçağı kaçırdı Alman diplomatlar İstanbul Havalimanı'nda didik didik arandı.
 

 
ERDOĞAN: ŞİMDİ BUNLARA AYNISINI YAPMAK GEREKMEZ Mİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşanan olaya sert tepki göstermiş,"Teröristi alıyorsun ülkende misafir ediyorsun, ağırlıyorsun ama bu ülkenin TBMM Başkan Yardımcısını ve heyetini orada kapıda saatlerce bekletiyorsun. Şimdi bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor diktatör. Sen benim Meclis Başkan Yardımcıma, bir bayan milletvekiline bu tür bir yanlışı yaparsan, senin polisin vesairen bunu yaparsa, benim buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bir defa, bütün oradaki personelin kimse, neyse bunlara gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele eder, etmek durumundadır. 50 dereden 50 türlü su getirirler bilirim. İşte teröristler cirit atıyor, hepsi orada. Avrupa ülkelerinde dolaşıyorlar. İsimlerini gönderiyoruz vesaire, yok, halen dolaşıyorlar orada. Hani bu terör örgütüydü? Bu terör örgütünün mensuplarını niye ülkenizde dolaştırıyorsunuz, bunlara buralarda niye bu kadar para toplatıyorsunuz?" demişti.