Kobani'de IŞİD'in hakimiyet kurmasının ardından Türkiye'de yapılan eylemlerde sokaklar ateşe verilmiş, ev ve iş yerleri yakılmış, kamu ve özel araçlar tahrip edilmiş ve 41 insanımız hayatını kaybetmişti.

HDP tabanının PKK'lı teröristleri aratmayan sokak olayları, çözüm sürecinin gidişatını da sorgulatma aşamasına getirirken, Bugün yazarı Ali Atıf Bir'den çok ilginç bir yazı geldi.

"VER KURTUL VUR KURTUL" YAZISI

Ali Atıf Bir, "Ver kurtul, vur kurtul" başlığını verdiği yazısında "Bir taraftan çözüm deyip diğer taraftan terör estirenlere" açık açık söyledi: Türkler'n sabrı taşar, referandum isterler, ver kurtul demek için..

İşte yazı:

Kimse bana maval okumasın. Kimse bahane üretmesin. Kimse seçim kazanmak için gev gev ötmesin!

ORALARDA TC VATANDAŞLIĞI YOK

Hani seçim akşamlarında haritada "yeşille" gösterilen ve HDP'nin kazandığı yerler var ya. Oralarda T.C. vatandaşlığı falan yok.

Oralarda Türkiye'yi sevme falan yok. Kamuymuş, kamu malıymış, devletmiş falan yok. Orada sadece Kürtler, Kürdistan var. Kürtler’in hakları var.

Orada nefret var. Nefret. Oralarda demokrasi falan da yok. İstedi mi bir çağrıyla, bir bahaneyle sokağa dökülüyorlar.

HEP AYNI SÖYLEM

Sonra ölenleri morgdan toplayasın! Yok efendim Kobani'ymiş, yok efendim çözüm süreci uzamış, yok efendim kandırılmışlarmış! Bir sürü bahane ve sonunda hep şu söylem: "30 yılda 50 bin kişi öldü yetmedi mi?"

50 bin nereden çıktıysa! Var mı artıran! Ve de yaratılan imaj şu: Öcalan bir mesaj gönderdi şiddet bir anda bitti! Yoksa ortalık kan gölüne dönerdi!

BİR ÜLKENİN İNSANLARI BU KADAR KARALANIR MI

T.C. hep etkisiz eleman! Yeter be! Bu ülkenin insanlarına ülkeleri bu kadar karalanır mı? Bu kadar aciz gösterilir mi? T.C'nin hataları yok mu? Olmaz mı? Hâlâ şeffaf olmaması, halkından her şeyi saklaması, o koltuğa oturanların birden her şeyi unutup kendini devlet sanması en büyük hataları.

TC SADECE KÜRTLER'E Mİ ANTİ DEMOKRATİK

Çözülemeyen faili meçhul yüzlerce olay, binlerce cinayet! Bunlar etki-tepki döneminin hataları. T.C. sadece Kürtler’e mi antidemokratik? Alayımızın sorunu bizi vatandaş kabul etmeyen devlet! Baştan T.C. doğru dürüst bir demokrasi olarak kurulsa kuşku yok ki ilk, orta, liseden bu kadar devlet düşmanı yetişmezdi!

ÇÖZÜM DİYORSAK SİLAHI BİR YANA BIRAKACAĞIZ

Ama "çözüm" diyorsak. İnadına "çözüm" diyorsak. "Bir arada yaşamak" diyorsak. Şu silahı bir tarafa koyacağız. Ve her şeye rağmen Türkiye Cumhuriyeti'ni sevmeyi öğreteceğiz. Öğreneceğiz. Türkiye Cumhuriyeti kurumlarını "kurum" olarak kabul edeceğiz. Ettireceğiz.

TÜRKLER'İN SABRI TAŞARSA MHP'Yİ İKTİDAR YAPAR

Bir taraftan çözüm deyip diğer taraftan terör estirmeyeceğiz. Ve beyaz-siyah-kırmızı Türkleri dağıtmayacağız. Kırmızı düğmelerine basmayacağız.. Yoksa mı ne olur? Her renkten Türkler’in sabrı taşar. Referandum isterler "Ver kurtul" demek için. Yapmazlarsa MHP'yi 2015'te başa getirirler "Vur Kurtul" demek için. O zaman alırsınız o şiddeti kardeş kardeş kına diye yakarsınız"