Akıncı Üssü'nde 3. Sivil! Nurettin Oruç



15 Temmuz gecesi FETÖ'cü cuntacıların harekat merkezi olarak kullandığı Akıncı 4. Ana Jet Üssü bölgesinde 'hava imamı' Adil Öztürk ve Anafartalar Koleji'nin sahibi Hakan Çiçek'in harici bir sivilin daha bölgede yakalandığı ortaya çıktı.
NURETTİN ORUÇ AKINCILAR ÜSSÜ'NDE YAKALANDI
Film yapımcısı olduğunu söyleyen Nurettin Oruç isimli şüpheli, 16 Temmuz sabahıAkıncılar Üssü'nün yakınlarında yakalandı. Oruç ifadesinde, Akıncı Kışlası yakınlarında bulunan bir köye hayvan yetiştiriciliği ile ilgili bir belgesel çekimi için ön görüşme yapmak üzere gittiğini iddia etti.
SORUŞTURMA KAPSAMINDA TUTUKLANDI
Akıncı Üssünde operasyonların sürdüğü saatlerde yakalanan Nurettin Oruç, soruşturma kapsamında tutuklandı. Oruç, ifadesinde özetle şunları kaydetti:
"BELGESEL GÖRÜŞMESİNE GELMİŞTİM"
"Bir film yapım şirketinde çalışmaktayım. Ben 16 Temmuz 2016 tarihinde sabah 08.00 sıralarında Ankara'dan otostop yaparak 3 araç değiştirmek suretiyle Kazan İlçesindeki Akıncı Kışlası yakınlarında bulunan bir köye hayvan yetiştiriciliği konusunda hazırlayacağımız bir belgesel ile ilgili ön görüşme ve sözleşme yapmak amacıyla gittim.
"KÖYÜN YAKINLARINDA ARAÇTAN İNDİM"
Kazan'ın köylerine gitmek için yola çıkmıştım ve başta hangi yere gideceğim belli değildi. Otostop yoluyla bindiğim son arabamın şoförüne, yapacağım işi anlattığımda bu kişinin tavsiyesi üzerine Akıncılar kışlasının yanındaki ismini bilmediğim köyün yakınlarında araçtan indim.
"GÖZALTINA ALINDIM"
Bu aracın plakasını ve şoförünün kim olduğunu hatırlamıyorum. Ben anayoldan köy yoluna saparak 5 dakika kadar yürümüştüm. Bu sırada bir jandarma aracı yanıma gelerek kimlik sordu. Gözaltına aldılar. Ben öğleye kadar köyde görüşmelerimi bitirdikten sonra 10-15 gün kadar izin kullanmak amacıyla memleketim Kayseri'ye gidecektim.
"EŞİM EDEBİYAT ÖĞRETMENİ"
Benim eşim Milli Eğitim Bünyesinde Yıldırım Beyazıt Kız Anadolu Teknik LisesindeEdebiyat öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Biz bayramdan bir gün önce memlekete gittiğimizde ben eşim ve çocuklarımı memlekette bırakmıştım.
"DİYANET'LE ÇALIŞMALARIMIZ OLDU"
Ben Fetullahçı değilim, onlardan çok çektim. Ben bu darbe girişimine iştirak etmedim. Darbe ile ilgili olarak kimseden herhangi bir emir almadım. Mevcut hükümetle ve TRTDiyanet kanalı ile ilgili olarak 'uzaktaki Anadolu' konulu program çalışmalarımız da vardır. Hayvan yetiştiriciliğiyle ilgili projeyi de Tarım Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı gibi birkaç bakanlığa sunacaktık. Benim darbe girişimi ile bir ilgim yoktur."
ADİL ÖKSÜZ DE 'TARLA ALMAYA GELMİŞTİM' DEMİŞTİ
Soruşturma kapsamında önce gözaltına alınan ardından serbest bırakılan ve Akıncı Üssü imamı olduğu anlaşılan Adil Öksüz de, şüpheli Nurettin Oruç gibi sabahın erken saatlerinde Akıncı Kışlası yakınlarında yakalanmıştı. Öksüz de ifadesinde arazi almak için Akıncı Üssüne yakın bir köye gittiğini söylemişti. Üssün ikinci imamı olduğu tespit edilen Anafartalar Kolejinin sahibi Hakan Çiçek de, üsse bir sosyal etkinlik var denilerek kendisinin çağrıldığını öne sürerek, "Ben de beton duvarının üzerindeki tellerden atlayıp köye doğru yürümeye başladım. Hava üssünden kaçarken jandarma görevlileri beni yakaladı" demişti. Akıncı 4. Anajet Üssü'nde Üs komutanı olarak görev yapan tutuklanan Tuğgeneral Hakan Evrim de ifadesinde darbe girişimi sırısanda "141. Filonun bulunduğu yerde sivil giyimli birkaç şahsın olduğunu gördüm" demişti.