AK Parti, 17 Aralık operasyonlarının ardından 4 eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'na seçilecek üyeler için vekil taraması yaptı. 17 Aralık süreci ile ilgili AK Parti'den 70 vekilin lehte yada aleyhte konuşmadığı belirlendi. Muhalefet partilerinin soruşturma komisyonu üyesi olması için Meclis Başkanlığı'na sunduğu milletvekillerinin yaptıkları konuşmalar da tek tek incelendi. Twitter ve facebook hesaplarına bakıldı. Çünkü soruşturma komisyonunda görev alacak milletvekillerinin bu konularda hiç konuşmamış, mesaj atmamış olması gerekiyor.
AK PARTİ'DE 70 VEKİL SUSMUŞ

AK Parti, 17 Aralık sürecinde adı yolsuzluk iddialarına karışan 4 eski bakan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis soruşturma Komisyonu için önce kendi partisinden süreçle ilgili lehte ya da aleyhte konuşmayan vekil taraması yaptı. AK Parti'de süreç ile ilgili konuşmayan yaklaşık 70 vekil saptandı. Bu milletvekillerinden kimlerin komisyonda üye olacağına AK Parti yönetimi hazırlanan rapora göre karar verecek. AK Parti'den üye olmak isteyenler de gruba isim bildirecekler.

SOSYAL MEDYAYA DA BAKILDI

Bu arada özellikle hazırlanan raporda, Soruşturma Komisyonu için Meclis Başkanlığı'na isim bildiren muhalefet partili üyeleri de mercek altına alan AK Parti, bu üyeler içerisinde, ihsas-ı reyde bulunan milletvekillerinin üyeliğine itiraz edecek. AK Parti özellikle yerel basını da taradı. Bölgesinde konuşan milletvekillerinin haber fotokopileri hazırlanan rapora eklendi. Milletvekillerinin resmi Twitter ve Facebook hesapları da incelendi. Rapor Pazartesi günü Grup yönetimine sunulacak. AK Parti yapacağı incelemenin ardından hem kendi partisinhden isimleri belirleyecek hem de muhalefetin verdiği isimlerden konuşan varsa bunlara itiraz edecek.